Ukrainas karavīru bērni saņem Aizsardzības ministrijas darbinieku sarūpētās saldumu paciņas

Sabiedrība
Ukrainas bērni
Foto: AM sarūpētās saldumu pakas saņem arī tie Ukrainas karavīru bērni, kuru tēvi šobrīd ir saņemti Krievijas armijas gūstā

Šī gada sākumā Aizsardzības ministrijas darbinieki saziedoja teju 1000 eiro, par kuriem tika iegādāti saldumi Ukrainas armijas karavīru bērniem. Turklāt mazās dāvaniņas ar Latvijā ražotajām konfektēm iesaiņoja paši Aizsardzības ministrijas darbinieki. Kā norāda Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos, kapelāns Elmārs Pļaviņš, saldos sveicienus Ukrainā saņēma arī tie bērni, kuru tēti joprojām atrodas Krievijas armijas gūstā un kurus tuvinieki ļoti gaida mājās. Viņš stāsta, ka bērnu mammas bijušas ļoti pateicīgas, jo reizēm bērnu smaids rodas arī no pavisam mazām lietām, kas kaut nedaudz iekrāso šobrīd tik skarbo ikdienu.

Šīs aptuveni 200 saldumu pakas Ukrainas bērniem, kā arī cita veida humānā palīdzība Ukrainas iedzīvotājiem tika nogādāta vienā no nesenajiem Nacionālo bruņoto spēku organizētajiem palīdzības sūtījumiem Ukrainai janvāra vidū.

Image
Ukrainas bērni
AM darbinieki sagādājuši saldumu pakas Ukrainas karavīru bērniem. Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Uz Ukrainu devās arī Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš. Viņš sarunā ar “Sargs.lv” stāsta, ka konfekšu paciņas tika nodotas dažādām Ukrainas bruņoto spēku vienībām, kuras šobrīd savu zemi aizstāv vienā no sīvākajām kauju vietām – Donbasa reģionā Austrumukrainā. Šie karavīri mājās pie ģimenes nav bijuši mēnešiem, un vismaz bērniem varēs nosūtīt nelielu sveicienu.

Image
Ukrainas bērni
AM sarūpētās saldumu pakas saņem arī tie Ukrainas karavīru bērni, kuru tēvi šobrīd ir saņemti Krievijas armijas gūstā.

E. Pļaviņš atzīst, ka dažiem karavīriem, saņemot šo paku, pat asaras bijušas acīs. Mazo sveicienu no Latvijas saņēma arī tie bērni, kuri tēti šobrīd atrodas Krievijas armijas gūstā un kuru atgriešanās mājās tiek tik ļoti gaidīta.

Image
Ukrainas bērni
AM sarūpētās saldumu pakas saņem arī tie Ukrainas karavīru bērni, kuru tēvi šobrīd ir saņemti Krievijas armijas gūstā
“Šādu akciju uzsākām jau 2016. gadā, kad sūtījām dāvaniņas tiem Ukrainas karavīru bērniem, kuru tēvi gāja bojā Krievijas pirmā militārā iebrukuma laikā 2014. gadā. Turpinām to arī tagad. Bērnu mammas man teica un rakstīja, ka tas ir vienreizēji. Jo nevajag nemaz daudz, lai viņi justu mīlestību no Latvijas. Šīs ģimenes joprojām gaida savus tētus un vīrus mājās, un mūsu mīlestības apliecinājums bija īstajā laikā un brīdī,” saka kapelāns.
Image
Ukrainas bērni
AM darbinieki sagādājuši saldumu pakas Ukrainas karavīru bērniem. Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Taču saldumu paciņas nebija vienīgais, kas tika nogādāts Ukrainā. Kā ierasts, no Latvijas uz Ukrainu tika nosūtīti dažādi materiāltehniskie līdzekļi Ukrainas bruņoto spēku vienībām – termoveļa, siltas jakas, zeķes, nakts redzamības ierīces.

E. Pļaviņš stāsta, ka kārtējā palīdzības krava uz Ukrainu tiks sūtīta arī februārī. Valsts Policija sagādājusi autobusu, kurš tiks piepildīts ar dažādām karavīriem frontē un arī civiliedzīvotājiem nepieciešamām lietām.

Dalies ar šo ziņu