Egils Levits militārās parādes uzrunā uzsver armijas un tautas vienotības izšķirošo nozīmi

Sabiedrība
Sargs.lv
Foto autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.
Foto: Foto autors: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja.

Latvijas Republikas prezidents Egils Levits šodien, 18. novembrī, savā uzrunā Nacionālo bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas un ārvalstu vienību militārajā parādē sacīja, ka Latvija vienmēr ir bijusi spēcīga jau brīdī, kad tika izcīnīta valsts neatkarība, un arī tagad, kad mūs sargā karavīri un zemessargi. Prezidents norādīja, ka Latvija turpinās pastiprināt valsts aizsardzības un noturības spējas gan ieviešot valsts aizsardzības dienestu gan skolās mācot valsts aizsardzības mācību.

Valsts prezidents Egils Levits militārajā parādē uzrunāja Latvijas iedzīvotājus, karavīrus, zemessargus un sabiedrotos. Savā runā viņš norādīja, ka mūsu priekšteči ir izkarojuši Latvijas neatkarību, likuši pamatu labām mājām, taču jāturpina Latviju pilnveidot. Aizsargāt Latviju un mūsu mājas vienmēr ir gatavi Nacionālie bruņotie spēki un Zemessardze.

“Mēs turpināsim stiprināt Latvijas aizsardzības un noturības spējas. Tuvākajos gados valsts bruņoto spēku resursi ievērojami palielināsies. Būs valsts aizsardzības dienests, un visās skolās tiks mācīta valsts aizsardzības mācība. Mūsu sabiedrība būs zinošāka un noturīgāka pret jebkādiem apdraudējumiem,” uzsver prezidents.

Prezidents E. Levits gan atzīst, ka valstij jāstiprina ne tikai ārējā, bet arī iekšējā drošība. Ir nepieciešams uzlabot robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju un glābēju darbu, lai nodrošinātu mierpilnu valsts ikdienas dzīvi.

“Armijas un tautas vienotībai ir izšķiroša nozīme, jo par Latviju mēs stāvam kopā,” uzskata Egils Levits.

Pateicība tika izteikta arī sabiedroto spēkiem Latvijā, kuri turpina aizstāvēt Latviju un visu NATO.

“Esam pateicīgi par drošā pleca sajūtu. Zinām, ka varam paļauties uz jums. Augsti novērtējam jūsu solidaritāti un iesaisti mūsu valsts aizsardzībā! Mēs kopā ar sabiedrotajiem sargājam Eiropas Savienības austrumu robežu. Tā ir arī brīvības, nāciju pašnoteikšanās, tiesiskuma un demokrātijas robeža. Tās drošība ir svarīga visai Rietumu pasaulei.”

Prezidents atzinīgi novērtēja arī Latvijas atbalstu Ukrainai, ko tā ir sniegusi visvairāk pēc sava IKP no visām pasaules valstīm. Atbalsts Ukrainai saglabāsies tik ilgi, cik vien ilgi nepieciešams, lai tā tiesiski cīnītos par savas valsts neatkarību.

Novēlot saules mūžu Latvijai, Egils Levits sveica visus klātesošos Latvijas proklamēšanas 104. gadadienā.

Dalies ar šo ziņu