Saeimas svinīgajā sēdē aicina katru valsts iedzīvotāju stiprināt Latviju un tās drošību

Latvijā
Sargs.lv
Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns
Foto: Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns Foto: Saeimas Preses dienests

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienai Saeima šodien, Saeima sanāca uz svinīgo sēdi, kuras laikā tās priekšsēdētājs Edvards Smiltēns novēlēja turpināt strādāt Latvijas labā. Šis gads ir mainījis ģeopolitisko situāciju visā pasaulē, tāpēc tieši šobrīd ir svarīga ātra un izlēmīga rīcība, lai turpinātu stiprināt Latviju un tās drošību.

E. Smiltēns savā uzrunā atzīmēja, ka esošie notikumi ir sapurinājuši mūs un likuši īsā laikā izdarīt to, ko iepriekš ilgi nevarēja izdarīt. Piemēram, krievu okupācijas palieku likvidēšanu un divvalodības pārtraukšanu Latvijas skolās. Tāpat atzinīgi tika novērtēti Latvijas centieni pārtraukt enerģētisko atkarību no Krievijas, kas ir potenciāls drauds krīzes situācijā.

“Atzīmējot valsts dibināšanas svētkus, mēs parasti ļoti daudz runājam par vēsturi. Vēstures pieminēšana ir ļoti noderīgi un pareiza, taču reizēm vēstures gaita nepieredzēti paātrinās. Viens gads var būt tik piesātināts kā 5, 10, 20 vai pat 30 gadi. Ja mēs domās atgriežamies 2021. gada novembrī, tad var secināt, ka šajā gadā vēsture ieguva sen nepieredzētu dinamiku. Šī gada novembrī pasaule vairs nav tāda pati kā iepriekš,” uzrunā Saeimai un visiem sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Saeimas priekšsēdētājs skaidroja, ka mūsu drošība, pirmkārt, ir atkarīga no mūsu pašu drosmes, un to pierāda arī Ukrainas piemērs. Runa nav tikai par gatavību vajadzības gadījumā ņemt rokās ieroci. Katram cilvēkam ir jārīkojas atbildīgi un izlēmīgi, lai kopā stiprinātu un attīstītu Latviju. Šī brīža impulsu ir nepieciešams saglabāt, lai spētu arī turpmāk ātri un efektīvi risināt problēmas un izaicinājumus.

Ilgstoši aizsardzības nozare tika attīstīta lēnām, taču karš Ukrainā mums visiem parādīja, ka to ir nepieciešams darīt ātrāk. Diemžēl šī mācība nāk caur Ukrainas iedzīvotāju ciešanām. Ir nepieciešams strādāt kopā, lemt un diskutēt, lai kopā turpinātu Latvijas attīstību demokrātiskā virzienā.

Saeimas priekšsēdētājs sēdes noslēgumā aicināja, katram ik rītu padomāt par to, ko mēs katrs varam darīt, lai sargātu un veidotu Latviju labāku.

 

Saeimas svinīgajā sēdē tradicionāli piedalījās valsts augstākās amatpersonas, bijušie Augstākās padomes deputāti, kā arī ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji.

Dalies ar šo ziņu