Nacionālie bruņotie spēki nogādājuši pirmos antigēnu testus deviņām pašvaldībām

Sabiedrība
Sargs.lv
AFP
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Aizsardzības ministrija informē, ka Nacionālie bruņotie spēki ir veikuši pirmo 250 560 antigēnu testu piegādi deviņām Latvijas novadu pašvaldībām.

Nacionālie bruņotie spēki antigēnu testus nodevuši atbildīgajiem reģionālajiem koordinatoriem Aizkraukles, Carnikavas, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažu, Līvānu, Ogres un Salaspils novadu pašvaldību Civilās aizsardzības komisijās, kuri tālāk nodrošinās testu piegādes savā atbildības teritorijā esošajām izglītības iestādēm, sociālās aprūpes centriem un citām valsts iestādēm.

Aizsardzības ministrija atkārtoti aicina visas izglītības iestādes savlaicīgi sazināties ar saviem atbildīgajiem reģionālajiem apgādes koordinatoriem, lai vienotos par antigēnu testu saņemšanu. Neskaidrību gadījumā lūgums vērsties Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, sazinoties ar Irinu Mētru pa tālruni 67075930 vai e-pastu irina.metra@vugd.gov.lv.

Jau ziņots, Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu ir izstrādājuši plānu, lai izglītības iestādēm visā Latvijā piegādātu antigēnu testus līdz 17. decembrim. Pamatojoties uz skolēnu skaitu, testi skolām tiks piegādāti tādā apjomā, lai to daudzums būtu pietiekams turpmākajām četrām nedēļām. Vienlaikus testi tiks izdalīti arī visiem sociālās aprūpes centriem un pārējām valsts iestādēm, taču apgādes procesā izglītības iestādes tiks nodrošinātas prioritārā kārtībā.

Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs pirmo līgumu par Covid-19 slimību izraisošā vīrusa (SARS-CoV-2) antigēna paštestu piegādi noslēdzis ar uzņēmumu SIA “Brief”, par viena testa cenu 1,04 euro, kas tika iesniegta sākotnējās sarunu procedūras laikā.  Līguma kopējā summa par četriem miljoniem paštestu ir 4,160,000 eiro bez PVN.

Atbilstoši informatīvajā ziņojumā “Plaša ātro antigēna paštestu izmantošana Covid-19 skrīningam, I. posms” aprakstītajam un Ministru kabineta šā gada 9. novembrī lemtajam, Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs 9. novembrī izsludināja cenu aptauju par paštestu piegādi saskaņā ar Veselības ministrijas sagatavoto tehnisko specifikāciju, kuras ietvaros piedāvājumu iesniegšana bija noteikta līdz šā gada 16. novembrim. Tika iesniegti 30 piedāvājumi. Pēc iesniegto piedāvājumu vērtēšanas 22. novembrī tika pieņemts lēmums par vispārīgās vienošanās slēgšanu ar pieciem pretendentiem. Šo pretendentu piedāvātās cenas (4 000 000 gab. piegādei) bija 0,75 – 1,25 eiro par testu, piegādes minētajam apjomam nodrošinot piecu līdz 20 darba dienu laikā no līguma noslēgšanas.

Dalies ar šo ziņu