VALIC noslēdz līgumu ar SIA “Brief” par antigēna paštestu iegādi

Latvijā
Sargs.lv
Covid-19 paštesti
Foto: Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizsardzības ministrija informē, ka Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs pirmo līgumu par Covid-19 slimību izraisošā vīrusa (SARS-CoV-2) antigēna paštestu piegādi noslēdzis ar uzņēmumu SIA “Brief” par viena testa cenu 1,04 eiro, kas tika iesniegta sākotnējās sarunu procedūras laikā.  Līguma kopējā summa par četriem miljoniem paštestu ir 4,160,000 eiro bez PVN.

Saskaņā ar noslēgto vispārīgo vienošanos piegādes laiks paredzēts piecas darba dienas no līguma noslēgšanas brīža.

SIA “Brief” bija pēc kārtas otrais pretendents, kurš tika uzrunāts vispārīgās vienošanās ietvarā uzreiz pēc SIA “Ekspress laboratorija”, jo bija ieguvis otro augstāko vērtējumu atbilstoši izvirzītajiem kritērijiem, un ir piekritis slēgt līgumu.

Saskaņā ar vispārīgās vienošanās noteikumiem piegādātajam, ja tas nepiegādā preci noteiktā termiņā, var tikt piemērots līgumsods 0,5% vai, ja valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija – 1% apmērā, no nepiegādātās preces summas par katru nokavēto dienu, bet ne vairāk kā 10% apmērā no piegādes līguma kopējās summas.

Jau ziņots, ka atbilstoši informatīvajā ziņojumā “Plaša ātro antigēna paštestu izmantošana Covid-19 skrīningam, I. posms” aprakstītajam un Ministru kabineta šā gada 9. novembrī lemtajam, Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs 9. novembrī izsludināja cenu aptauju par paštestu piegādi saskaņā ar Veselības ministrijas sagatavoto tehnisko specifikāciju, kuras ietvaros piedāvājumu iesniegšana bija noteikta līdz šā gada 16. novembrim. Tika iesniegti 30 piedāvājumi. Pēc iesniegto piedāvājumu vērtēšanas 22. novembrī tika pieņemts lēmums par vispārīgās vienošanās slēgšanu ar pieciem pretendentiem. Šo pretendentu piedāvātās cenas (4 000 000 gab. piegādei) bija 0,75 – 1,25 eiro par testu, piegādes minētajam apjomam nodrošinot piecu līdz 20 darba dienu laikā no līguma noslēgšanas. Par saimnieciski izdevīgāko tika atzīts SIA “Ekspress laboratorija ” piedāvājums, kurā viena testa cena bija  0,75 eiro, taču uzņēmums no līguma slēgšanas atteicās.

Dalies ar šo ziņu