SIA “Brief” informē par antigēnu paštestu kravas kavēšanos

Latvijā
Sargs.lv
Foto: Paula Čurkste/LETA
Foto: Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien, 10. decembrī Valsts aizsardzības un loģistikas iepirkumu centrs ir saņēmis informāciju no SIA “Brief”, ka antigēnu paštestu kravas piegāde kavēsies, un tā tiks piegādāta 14. decembrī.

Saskaņā ar noslēgto līgumu starp Valsts aizsardzības un loģistikas iepirkumu centru un SIA “Brief”, kravai ar kopumā četriem miljoniem antigēnu paštestu bija jābūt piegādātai ne vēlāk kā 10. decembrī. Saskaņā ar līguma nosacījumiem, Valsts aizsardzības un loģistikas iepirkumu centrs piemēros uzņēmumam līgumsodu par katru nokavēto dienu, kas sastāda 41 600 eiro dienā.

Lai nodrošinātu Ministru kabineta noteiktā paštestu apjoma iegādi – 7.5 miljonus gabalu, Valsts aizsardzības un loģistikas iepirkumu centrs ir uzsācis sarunu procedūras otro kārtu par atlikušo 3.5 miljonu paštestu apjomu ar pretendentiem, kuri tika izvēlēti Vispārējās vienošanās līguma ietvarā šā gada novembrī. Saskaņā ar noslēgto Vispārējo vienošanos un līguma nosacījumiem, tikai pēc antigēnu testu saņemšanas, kvalitātes un skaita pārbaudes, uzņēmumam tiek samaksāta līgumā noteiktā summa. Saskaņā ar līgumu netiek veikti avansa maksājumi.  

Vienlaikus neraugoties uz radušos situāciju, Aizsardzības ministrija kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Izglītības un zinātnes ministriju ir sagatavojuši antigēnu testu piegādes plānu un joprojām plāno testu piegādi līdz 17. decembrim, prioritāri tos piegādājot izglītības iestādēm, sociālās aprūpes centriem un pārējām valsts iestādēm.

Aizvadītajā nedēļā Aizsardzības ministrija informēja, ka Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs pirmo līgumu par Covid-19 slimību izraisošā vīrusa (SARS-CoV-2) antigēna paštestu piegādi noslēdzis ar uzņēmumu SIA “Brief”, par viena testa cenu 1,04 euro, kas tika iesniegta sākotnējās sarunu procedūras laikā.  Līguma kopējā summa par četriem miljoniem paštestu ir 4,160,000 eiro bez PVN. Saskaņā ar noslēgto vispārīgo vienošanos, piegādes laiks paredzēts piecas darba dienas no līguma noslēgšanas brīža.

Saskaņā ar vispārīgās vienošanās noteikumiem, piegādātajam, ja tas nepiegādā preci noteiktā termiņā, var tikt piemērots līgumsods 0,5% vai, ja valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija - 1% apmērā, no nepiegādātās preces summas par katru nokavēto dienu, bet ne vairāk kā 10% apmērā no piegādes līguma kopējās summas.

Atbilstoši informatīvajā ziņojumā “Plaša ātro antigēna paštestu izmantošana Covid-19 skrīningam, I. posms” aprakstītajam un Ministru kabineta šā gada 9. novembrī lemtajam, Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs 9. novembrī izsludināja cenu aptauju par paštestu piegādi saskaņā ar Veselības ministrijas sagatavoto tehnisko specifikāciju, kuras ietvaros piedāvājumu iesniegšana bija noteikta līdz šā gada 16. novembrim. Tika iesniegti 30 piedāvājumi. Pēc iesniegto piedāvājumu vērtēšanas 22. novembrī tika pieņemts lēmums par vispārīgās vienošanās slēgšanu ar pieciem pretendentiem. Šo pretendentu piedāvātās cenas (4 000 000 gab. piegādei) bija 0,75 – 1,25 eiro par testu, piegādes minētajam apjomam nodrošinot piecu līdz 20 darba dienu laikā no līguma noslēgšanas.

Dalies ar šo ziņu