Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde sniedz atbalstu dienas centram “Cimdiņš”

Sabiedrība
Sargs.lv
Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde

12. janvārī  Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 46. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi palīdzēja  atbalsta centram ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām “Cimdiņš” Ventspilī pārcelties uz jaunām telpām, nesot un pārvedot mēbeles un mantas.

Kā norāda atbalsta centra „Cimdiņš” vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa, visi centra iemītnieki un darbinieki šodien ir patīkami satraukti un priecīgi par pārcelšanos uz izremontētām telpām Kuldīgas ielā 4. Jaunās telpas ir plašākas, gaišākas, to iekārtojums ir ērtāks un piemērotāks cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Viņa saka, ka tagad šajā iestādē varēs patstāvīgi iekļūt arī cilvēki ar kustību traucējumiem, kuri ir spiesti pārvietoties invalīdu ratiņos.

Image
Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
“Sirsnīgs paldies Zemessardzes 46. kājnieku bataljona karavīriem un zemessargiem, bez kuru palīdzības un atbalsta pašu spēkiem mēs nevarētu tik ātri - vienas dienas laikā - pārvest mantas un inventāru uz jaunajām telpām. Kā pateicību par padarīto dienas noslēgumā saviem palīgiem iedosim līdzi siltas pusdienas," viņa stāsta.

Viņa pateicas par atsaucību un sapratni Zemessardzes 46. kājnieku bataljona komandierim pulkvežleitnantam Jānim Lakševicam un Civilmilitārās sadarbības nodaļas vecākajai speciālistei seržantei Annai Gromai. "Ir ļoti svarīgi, ka vari paļauties un lūgumu pēc atbalsta vienmēr uzklausīs un centīsies  palīdzēt,” saka centra vadītāja.

Image
Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde

Ventspilī esošais centrs “Cimdiņš” ir kļuvis par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu gan bērniem, gan arī pilngadīgām personām ar īpašām vajadzībām. Dienas centrā  klientiem tiek nodrošināta iespēja saturīgi pavadīt dienas aktīvo daļu, pilnveidot vai uzturēt savas prasmes, tādējādi novēršot sociālo izolētību.

Kā norāda Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts, Zemessardze atbalsta sniegšanu tiem, kuriem tas nepieciešams visvairāk, uztver ļoti atbildīgi - tā iespējams paveikt lielas un labas lietas, sniedzot prieku citiem.

"Fiziski smago darbu veikšanā vienmēr noder palīdzība, un mūsu karavīri un zemessargi steidz palīgā arī ārkārtējās situācijas laikā. Līdz šim esam iesaistījušies dažādu atbalsta darbu veikšanā pansionātos un aprūpes iestādēs, palīdzot apkārtnes labiekārtošanā, mēbeļu pārvietošanā, lielgabarīta atkritumu un nolietotās sadzīves tehnikas izvešanā, malkas sagatavošanā, kā arī citos ikdienas darbos. Palīdzot citiem, mēs vairojam labo un arī paši kļūstam labāki."
Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris
pulkvedis Andris Rieksts

Viņš atgādina - ar lielākām vai mazākām grūtībām, kad nepieciešama līdzcilvēku palīdzība, var saskarties ikviens no mums, tāpēc aicina visus darīt labus un paliekošus darbus, palīdzot līdzcilvēkiem un sabiedrībai.

Nacionālie bruņotie spēki, tostarp visas Zemessardzes brigādes, atbalstu sabiedrībai sniedz regulāri, palīdzot gan pašvaldību un sociālo iestāžu teritoriju sakopšanā, gan citos darbos.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka 2020. gada 15. septembrī  Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde sadarbībā ar Jūras spēkiem un Nodrošinājuma pavēlniecības 1. reģionālo nodrošinājuma centru sniedza atbalstu SIA “Liepājas reģionālā slimnīca” Aprūpes nodaļas pacientu transportēšanai uz nodaļas pagaidu mājvietu, kamēr esošajās telpās notiek remonts. NBS slimnīcai nodrošināja gan nestuves, gan transportu, kā arī zemessargu un karavīru palīdzīgās un stiprās rokas, kas šos darbus paveica.

Image
Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde
Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde

Savukārt pērnā gada aprīlī Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes kolektīvs Talsu novada pansionātam "Lauciene" dāvināja jaunus, par personīgajiem līdzekļiem iegādātus traukus, lai pansionāts varētu nodrošināt Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra eteikumu izpildi higiēnas prasību nodrošināšanai Covid-19 ierobežošanā.

Tāpat 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljona karavīri, zemessargi un civilie darbinieki pērn palīdzēja bērnu un jauniešu centra "Junda" pārvākšanās darbos, ar smago tehniku uz jauno mājvietu pārvedot mēbeles un dažādas iekārtas.

Turpinot līdzšinējo sadarbību ar Skrundas novada "Valtaiķu" aprūpes namu, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štāba un Inženieru rotas karavīri un zemessargi, Nodrošinājuma pavēlniecības 1. reģionālā transporta remonta centra karavīri un darbinieki piedalījās malkas sagatavošanā aprūpes nama apkures nodrošināšanai.

Savukārt brigādes 44. kājnieku bataljona karavīri pagājušā gada pavasarī devās uz Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Veco ļaužu dzīvojamo māju, lai palīdzētu sakārtot ēkas pagrabstāva telpas, no kurienes nolietoto un nederīgo sadzīves tehniku un tehniskos palīglīdzekļus nogādāja uz vides apsaimniekošanas uzņēmumu. Savukārt Zemessardzes 51. kājnieku bataljons sadarbībā ar Dobeles Luterāņu draudzi veicis arī baznīcas sakopšanas darbus.

Dalies ar šo ziņu