Bruņotie spēki pansionātā “Lauciene” nogādā gultas ar matračiem

Sabiedrība
Sargs.lv
Lauciene
Foto: Foto: vecākais zemessargs Sandis Behmanis

Nacionālie bruņotie spēki Talsu novada pašvaldības pansionātam “Lauciene” nodod lietošanā desmit gultas ar matračiem senioru guļvietu iekārtošanai  gadījumā, ja būs nepieciešama izolācija Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Nacionālie bruņotie spēki atsaukušies Talsu novada pašvaldības pansionāta “Lauciene” lūgumam nodrošināt atbalstu civilās aizsardzības sistēmai Covid-19 izplatības novēršanas, pārvarēšanas un seku likvidācijas pasākumos.

Kā stāsta pansionāta “Lauciene” direktors Ilgonis Leišavnieks, šoreiz nepieciešamas bija desmit gultas ar matračiem, lai vajadzības gadījumā varētu iekārtot atsevišķu telpu, kurā izolēt saslimušos pansionāta iemītniekus.

Image
Lauciene
Foto: Foto: vecākais zemessargs Sandis Behmanis
“Mēs tās tagad ielieksim vecajā nodaļā, kura tiek labiekārtota un remontēta. Gadījumā, ja kāds saslims, tad šīs telpas būs piemērotas arī pacientu izolēšanai. [..] Ideālā variantā būtu labi, ja mēs šīs gultas varētu paturēt arī pēc tam, jo pansionāta mēbeles ļoti ātri nolietojas – bieži šejienes iemītnieki gultas izmanto diennakts režīmā,” norāda I. Leišavnieks.
Image
Lauciene
Foto: Foto: vecākais zemessargs Sandis Behmanis

Savukārt Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štāba kolektīvs pansionātam “Lauciene” dāvināja jaunus, par personīgajiem līdzekļiem iegādātus traukus. Iepriekš saņemtas ziņas no pansionāta vadības, ka trauki ir vieni no tiem ikdienā bieži izmantotajiem priekšmetiem, kuri ātri nolietojas un plīst.  Tāpat jauni trauki šajā ārkārtējā situācijā noderēs, lai pansionāts vēl efektīvāk varētu nodrošināt Veselības ministrijas un  Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumu izpildi higiēnas prasību nodrošināšanai krīzes situācijā.

Image
Lauciene
Foto: Foto: vecākais zemessargs Sandis Behmanis

Jau ziņots, ka Nacionālie bruņotie spēki ir izstrādājuši rīcības plānus, apzinājuši personāla un materiāltehniskos resursus, lai krīzes un pandēmijas saasināšanās gadījumā iesaistītos ārkārtējās situācijas risināšanā. Tādējādi Nacionālie bruņotie spēki pēc pirmā pieprasījuma ir gatavi sniegt atbalstu veselības nozarei un Iekšlietu ministrijai Covid-19 izplatības ierobežošanā.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka NBS atbalstu sniedza arī Salaspils novada domei, tās sociālo dzīvokļu ēku nodrošinot ar papildu 15 mobilajām gultām un paklājiņiem, savukārt, Evaņģēliskās Kristiešu draudzes “Zilais Krusts” teritorijā Rīgā tika uzstādīta izvēršamā telts ar apgaismojuma un apsildes elementiem personu pagaidu izmitināšanai nepieciešamības gadījumā.

Kopš marta beigām Nacionālie bruņotie spēki un Zemessardze arī sniedz atbalstu Valsts robežsardzei Eiropas Savienības ārējās robežas un valsts iekšējās robežas uzraudzībā, kā arī kopā ar Valsts policiju piedalās mācībās, lai vajadzības gadījumā būtu gatavi nekavējoties reaģēt, nodrošinot kopējo patrulēšanu.

Dalies ar šo ziņu