Zemessardze Salaspils novada domei nodod 15 saliekamās gultas iespējamo Covid-19 pacientu izolācijai

NBS
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljons

Zemessardzes 1. Rīgas brigāde Salaspils novada domi nodrošinājusi ar 15 saliekamajām armijas gultām, lai vajadzības gadījumā tās varētu izmantot sociāli mazaizsargāto iespējamo Covid-19 pacientu izguldīšanai izolācijas laikā.

Kā portāls “Sargs.lv” uzzināja Salaspils domē, tās nepieciešamas gadījumam, ja tiktu konstatēta iemītnieku saslimšana pašvaldības dzīvokļu fonda namā Skolas ielā 7, kurā dome izīrē pagaidu dzīvojamo platību noteiktām iedzīvotāju grupām.

Atsaucoties uz Salaspils novada domes lūgumu Aizsardzības ministrijai, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19. kaujas nodrošinājuma bataljons Salaspils pašvaldībai nodevis  15 saliekamās armijas gultas ar īpašiem matračiem-paklājiņiem, lai nepieciešamības gadījumā varētu iekārtot karantīnas telpas 15 cilvēkiem.

Zemessardze

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19. kaujas nodrošinājuma bataljona komandieris ar Salaspils novada domes pārstāvi. Foto: Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljons

Kā stāsta Salaspils novada pašvaldības speciāliste darba aizsardzības, ugunsdrošības un civilās aizsardzības jautājumos Vita Gorska, nams Skolas ielā 7 ir kopmītņu tipa ēka ar atsevišķām un arī vairākām koplietošanas telpām. Tādējādi ir risks, ka ēkas iemītnieki varētu neievērot kādu no piesardzības pasākumiem, kas, savukārt, varētu novest pie iespējamas saslimšanas.

Viņa gan norāda, ka šobrīd ēkā nav konstatēti inficēšanās gadījumi, bet, ņemot vērā pieredzi Rīgas "Zilā krusta" patversmē, Salaspils novada pašvaldība ir izstrādājusi rīcības plānu, lai būtu gatavi ātri reaģēt un vajadzības gadījumā ieviest karantīnu. Turklāt arī likums nosaka, ka ārkārtējās situācijas laikā pašvaldība iespēju robežās nodrošina pašizolācijas vietu personai, kam tas nepieciešams.

“Dzīvokļu fonda pārziņā ir brīvas telpas, kuras varētu izmantot šim nolūkam, tajās ir iespēja nodrošināt piemērotus sanitāros apstākļus, kas jau ir daļēji veikts. Pašvaldība vajadzības gadījumā varētu izolēt 15 cilvēkus, bet diemžēl mūsu rīcībā nebija pietiekams skaits gultu, lai nodrošinātu personu ilgstošu uzturēšanos pašizolācijā,” saka V. Gorska.

Zemessardze

Foto: Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljons

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19. kaujas nodrošinājuma bataljona komandieris majors Kaspars Auzenbahs stāsta, ka bataljons atbalstu Salaspils pašvaldībai iespēju robežās sniedzis arī iepriekš, piemēram, 2016. gadā, kad pašvaldībai bija nepieciešams izmitināt cilvēkus pēc ugunsgrēka.

“Mūsu rīcībā esošais resurss ļauj šo atbalstu Salaspils pašvaldībai sniegt, tādā veidā nekādi nemazinot mūsu ikdienas dienesta pienākumu izpildes spējas”
Kaspars Auzenbahs
Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 19. kaujas nodrošinājuma bataljona komandieris
majors Kaspars Auzenbahs

Arī Salaspils pašvaldībā atzīst – Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljonam jau iepriekš ir izveidojusies laba sadarbība ar Salaspils novada domi, gan organizējot un saskaņojot militāro mācību norisi, gan palīdzot citos gadījumos.

Dalies ar šo ziņu