Zemessardzes 1. Rīgas brigāde patversmes "Zilais krusts" teritorijā uzstāda speciālu telti

NBS
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Atsaucoties Rīgas Domes lūgumam, Zemessardzes 1. Rīgas brigāde Evaņģēliskās Kristiešu draudzes “Zilais Krusts” teritorijā uzstādījusi izvēršamo telti ar apgaismojuma un apsildes funkciju. Tajā izmitinās karantīnai pakļautos patversmes klientus, nošķirot viņus no jau apstiprinātajiem Covid-19 pacientiem.

Īpašā telts ir aprīkota gan ar apsildi, gan apgaismojumu, līdz ar to tā ir piemērota dzīvošanai.

Zemessardze

Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Jau ziņots, ka pirmdien plaša inficēšanās ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 tika konstatēta evaņģēliski kristīgās draudzes "Zilais krusts" vīriešu patversmē Rīgā, tāpēc visiem tajā noteikta karantīna.

Portāls "Sargs.lv" jau rakstīja, ka Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir izstrādāts rīcības plāns, ir apzināts personāls un materiāltehniskie resursi, lai krīzes un pandēmijas saasināšanās gadījumā iesaistītos ārkārtējās situācijas risināšanā. 

Zemessardze

Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes bataljoni, tāpat kā citas bruņoto spēku vienības, ir veikuši apmācību izvēršamās infrastruktūras izveidē, lai vajadzības gadījumā spētu operatīvi sniegt atbalstu.

Jau ziņots, ka ar Covid-19 inficējušies vismaz 27 cilvēki kristīgās draudzes "Zilais krusts" vīriešu patversmē Rīgā. Starp inficētajiem ir gan patversmes klienti, gan darbinieki.

Dalies ar šo ziņu