Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu Liepājas reģionālai slimnīcai pacientu pārvietošanā

Sabiedrība
Sargs.lv
Jūras spēki
Foto: Foto: Jūras spēki

Turpinot labo civilmilitārās sadarbības praksi, Jūras spēku karavīri sadarbībā ar Nodrošinājuma pavēlniecības 1. reģionālo nodrošinājuma centru un  Zemessardzes 4. Kurzemes brigādi sniedza atbalstu SIA “Liepājas reģionālā slimnīca”, palīdzot pārvest Aprūpes nodaļas pacientus uz citām telpām slimnīcas remonta laikā. Kā “Sargs.lv” stāsta Jūras spēku štāba priekšnieks komandkapteinis Gvido Ļaudups, slimnīca ir ilglaicīgs Jūras spēku sadarbības partneris, kas ir gatavs sniegt atbalstu arī militāro mācību laikā, tāpēc palīdzība no bruņoto spēku puses ir pašsaprotama.

15. septembrī Jūras spēki kopā ar Nodrošinājuma pavēlniecības 1. reģionālo nodrošinājuma centru un  Zemessardzes 4. Kurzemes brigādi sniedza atbalstu SIA “Liepājas reģionālā slimnīca” Aprūpes nodaļas pacientu transportēšanai uz nodaļas pagaidu mājvietu VSIA “Piejūras slimnīca” telpās Jūrmalas ielā 2, jo esošajās plānoti remontdarbi. Lai operatīvi pārvestu nodaļas pacientus, no kuriem liela daļa ir guloši, uz jaunajām telpām, slimnīcai bija nepieciešams atbalsts, nodrošinot gan nestuves, gan transportu, gan karavīrus.

Image
Jūras spēki
Foto: Foto: Jūras spēki
Foto: Jūras spēki

Kā norāda Jūras spēku štāba priekšnieks komandkapteinis Gvido Ļaudups, dažāda veida atbalstu un palīdzību sadarbības iestādēm Nacionālo bruņoto spēku vienības, tai skaitā arī Jūras spēki, sniedz ne tikai krīzes situācijās, bet arī miera laikā.

Image
Jūras spēki
Foto: Foto: Jūras spēki ​
Foto: Jūras spēki ​
“Šāda atbalsta sniegšana ir viens no valsts civilās aizsardzības uzdevumiem. Turklāt Liepājas slimnīca ir ilglaicīgs bruņoto spēku sadarbības partneris, kas nepieciešamības gadījumā ir gatava sniegt atbalstu arī mums, piemēram, militāro mācību laikā. Tāpat Jūras spēki regulāri iesaistās arī asins ziedošanas kustībā, atbalstot Liepājas slimnīcā izvietoto Latvijas Asinsdonoru centra punktu."
Gvido Ļaudups
Jūras spēku štāba priekšnieks
komandkapteinis Gvido Ļaudups

Jau ziņots, ka SIA “Liepājas reģionālā slimnīca” īsteno ES struktūrfondu (ERAF) līdzfinansētu infrastruktūras attīstības projektu “Infrastruktūras attīstība SIA "Liepājas reģionālā slimnīca”, uzlabojot kardioloģijas, onkoloģijas un bērnu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību un kvalitāti Kurzemē”. 2020. gada septembrī uzsākts projekta 2. etaps, kura ietvaros notiks telpu pārbūve un atjaunošana slimnīcas stacionāra nodaļās, tai skaitā arī Aprūpes nodaļā.

Image
Jūras spēki
Foto: Foto: Jūras spēki
Foto: Jūras spēki

 

Dalies ar šo ziņu