"Latvijas pasts" šogad plāno izdot 22 jaunas pastmarkas, arī Zemessardzes 30. gadadienai veltītu

Sabiedrība
Sargs.lv/LETA
pastmarka
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

VAS "Latvijas pasts" 2021.gadā plāno izdot 17 pastmarku izdevumus - kopumā 22 pastmarkas un divus pastmarku blokus ar kopējo tirāžu vairāk nekā trīs miljoni eksemplāru, informē  "Latvijas pasta" pārstāve Vineta Danielsone. Viena no tām būs veltīta Zemessardzes 30. gadadienai.

Jaunās pastmarkas būs iekļautas jau pazīstamās tematiskās sērijās, vienā jaunā pastmarku sērijā, kā arī veidojot īpašus oriģinālizdevumus.

Jaunas pastmarkas plānots izdot tādās sērijās kā "Latvijas kuģniecības vēsture", "Latvijas arhitektūra un Latvijas putni". Eiropas vienotās sērijas pastmarkas šogad tiks veltītas dabas aizsardzības tēmai, savukārt Latvijas bāku sēriju papildinās pastmarka ar vienīgo bāku, kas atrodas Latvijas teritoriālajos ūdeņos, - Irbes bāku.

Vienlaikus "Latvijas pasts" plāno sākt arī jaunu pastmarku sēriju "Latvijas muzeji", pirmo pastmarku veltot Porcelāna muzejam.

Pastmarkas tiks izdotas arī par godu zīmīgiem notikumiem - Latvijas Republikas starptautiskās "de iure" atzīšanas 100. gadskārtai, Latvijas karoga un ģerboņa simtgadei un Latvijas Zemessardzes 30. gadadienai.

2021. gadā jaunas pastmarkas plānots veltīt vairākām izcilām mūsu valsts personībām - rakstniekam un tulkotājam Ernestam Birzniekam-Upītim, dzejniekam Jānim Porukam un gleznotājam Jānim Pauļukam.

Pašlīmējošā formātā 2021. gadā plānoti divi filatēlijas izdevumi - pastmarkas Latvijas novadu un pilsētu ģerboņu un Ziemassvētku sērijā.

"Latvijas pasts" 2020. gadā izdeva 25 pastmarkas un divus pastmarku blokus, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā divus miljonus eksemplāru.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka 2019. gadā Latvijas armijas simtgadei par godu VAS “Latvijas Pasts” izdeva piecas pastmarkas, un trīs no tām kļuva par 2019. gada labākajām pastmarkām. Visu pastmarku dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola – Jaunarāja.

Jau ziņots, ka, svinot Latvijas armijas simtgadi, VAS “Latvijas Pasts” 2019. gada jūlijā izdeva trīs jaunas pastmarkas, uz kurām redzama Nacionālo bruņoto spēku kaujas tehnika sauszemes, jūras un gaisa teritoriālās aizsardzības nodrošināšanai. Novembrī tika izdota Bermontiādes simtgadei veltītā pastmarka, uz kuras redzami Latvijas armijas karavīri – Rīgas aizstāvji trauksmainajās Bermontiādes dienās 1919. gada oktobrī un novembrī. Savukārt 2019. gada decembrī tika izdota Štāba bataljona simtgadei veltītā pastmarka.

Dalies ar šo ziņu