Sanktpēterburgas dome okupantu armijai aicina ziedot "garmoškas" un balalaikas

Pasaulē
Sargs.lv/The Moscow Times
Protesta akcija pret iebrukumu Ukrainā pie Krievijas vēstniecības Kijivā
Foto: REUTERS/Scanpix

Agresorvalsts Krievijas otrās lielākās pilsētas Sanktpēterburgas pašvaldība pilsētā atvērusi vairākas ziedojumu pieņemšanas vietas, kurās aicina iedzīvotājus Ukrainā dieonšajiem krievu okupantiem ziedot dažāda veida mūzikas instrumentus, lai tādējādi “celtu karavīru morāli” frontē Ukrainā , ziņo laikraksts “The Moscow Times”.

“Krievijas Aizsardzības ministrija atvērusi ziedojumu pieņemšanas punktus, lai ziedotos mūzikas instrumentus nodotu mobilizētajiem, kā arī citām Krievijas militārpersonām, kurām nav profesionālās muzikālās izglītības,” lasāms Sanktpēterburgas domes aizvadītajā piektdienā izplatītajā paziņojumā.

Ziedotāji aicināti atstāt iebrucējiem domātās balalaikas, garmoškas, ģitāras un cita veida mūzikas instrumentus Sanktpēterburgā esošajos militārajos muzejos.

Saskaņā ar Sanktpēterburgas mērijas paziņojumu, ziedojumi domāti, lai “kāpinātu morāli, vienotību, iedvesmotu karavīrus uz varonību un sniegtu tiem psiholoģisko atbalstu.”

“The Moscow Times” norāda, ka ziedojumi krievu armijai mūzikas instrumentu formā ir jaunākais atbalsta veids, ko valdošais režīms Krievijā prasa iedzīvotājiem agresorvalsts armijas apgādei.

“Sargs.lv” jau vairākkārt ziņojis par slikto krievu okupantu apgādi frontes līnijā Ukrainā. Agresorvalsts karavīriem kopš iebrukuma sākuma šā gada 24. februārī nācies sadzīvot ar pastāvīgu pārtikas, dzeramā ūdens, munīcijas un kvalitatīva apģērba trūkumu.

Šā gada rudenī Krievijā izsludinātā mobilizācija atklāja vēl bēdīgāku ainu Krievijas armijas apgādes sistēmā. Mobilizētie netiek pilnībā apgādāti ne tikai ar viņiem pienākošos apģērbu, bet arī ir spiesti par saviem līdzekļiem iegādāties uzkabes, bruņuvestes, ķiveres, medpaketes un citu ekipējumu. Tāpat mobilizētie sociālajos tīklos publicējuši videoierakstus, kuros redzams, ka mobilizētajiem izsniegti ieroči, kuri ir sarūsējuši vai salūzuši un nav derīgi izmantošanai kaujā. Tik pat regulāras ir mobilizēto sūdzības par sadzīves apstākļiem, kā arī nepilnvērtīgu apgādi ar pārtiku.

Reaģējot uz problēmām agresorvalsts armijas apgādē, Kremļa režīms izplatīja aicinājumu sabiedrībai iesaistīties okupantu atbalsta akcijā, spiežot valsts uzņēmumu un iestāžu darbiniekus ziedojot armijai daļu no savas algas nepieciešamo preču iegādei.

Neskatoties uz plašo starptautisko nosodījumu Krievijai par tās pretlikumīgo iebrukumu Ukrainā, sabiedrības iesaiste armijas atbalstam ir liela. Politikas procesu vērotāji to saista ar arvien lielo sabiedrības atbalstu diktatora Vladimira Putina sāktajam karam.

Dalies ar šo ziņu