Mēģinot iekļūt Polijā, desmitiem agresīvu migrantu noposta žogu uz robežas ar Baltkrieviju

Pasaulē
Sargs.lv/Twitter/@Straz_Graniczna
Polijas karavīri būvē žogu uz robežas ar Baltkrieviju
Foto: Foto: REUTERS/Scanpix

Polijā no Baltkrievijas puses aizvadītās nedēļas nogalē mēģinājuši iekļūt desmitiem agresīvu Tuvo Austrumu migrantu, kuri, šķērsojot Polijas robežu ar Baltkrieviju, sabojājuši tur uzbūvēto pagaidu žogu, liecina sociālajā vietnē “Twitter” publicētais Polijas robežardzes ieraksts.

Robežas pārkāpums noticis Čeremčā.

Kā redzams Polijas robežsardzes fiksētajā videomateriālā vairākus desmitus lielais migrantu pūlis, ko pamatā veido vīrieši spēka gados, stāv iepretim bruņotiem Polijas robežsardzes dienesta darbiniekiem un skandē “Germany, Germany”, tādējādi norādot virzienu, kur tie vēlas doties tālāk. Tāpat migranti izkliedz saukļus par savām cilvēktiesībām.

Citos videomateriālos redzami Baltkrievijas militarizēto vienību kaujinieki, stāvot pie sabojātā žoga uz robežas ar Poliju.

 

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka pēc tam, kad pret Baltkrievijas pašpasludināto līderi Aleksandru Lukašenko un viņa režīmu par tautas protestu apspiešanu, tika vērstas Eiropas Savienības sankcijas, režīms nolēma atriebties savām Eiropas Savienības robežvalstīm – Latvijai, Lietuvai un Polijai, sūtot uz to migrantus no Tuvajiem Austrumiem.

Gūtie pierādījumi liecina, ka šī hibrīduzbrukuma veikšanā un migrantu transportēšanā pāri robežai tieši iesaistīta gan Baltkrievijas robežsardze, gan citas Baltkrievijas militarizētās struktūras.

Dalies ar šo ziņu