Lukašenko Eiropai netieši piedraud ar migrantu plūsmu no Afganistānas

Pasaulē
Sargs.lv/LRT.lt
Baltkrievijas pašpasludinātais prezidents A. Lukašenko
Foto: Foto: Nikolai Petrov/BelTA/TASS/Scanpix

Baltkrievijas pašpasludinātais prezidents Aleksandrs Lukašenko Eiropas valstīm netieši piedraudējis ar Afganistānas bēgļu plūsmu, kura caur Baltkrieviju varētu meklēt ceļu uz Eiropu, tādējādi atkal nonākot pie Latvijas, Lietuvas un Polijas robežām, vēsta Lietuvas sabiedriskais medijs  “LRT.lt”.

Par šo jautājumu A. Lukašenko izteicās šīs nedēļas sākumā Krievijas vadītās Kolektīvās drošības līguma dalībvalstu padomē, kurā tika apspriesta situācija Afganistānā pēc ASV karaspēka izvešanas.

“Ir dažādi aprēķini par iespējamo migrantu un bēgļu skaitu, kas varētu plūst cauri valsti pirmā viļņa laikā. [..] Drīzumā migrantiem no kara plosītās Sīrijas, Irākas un Lībijas piepulcēsies migranti no Afganistānas.  Ir pilnīgi skaidrs, ka šie cilvēki ceļos cauri mūsu valstīm, atzina A, Lukašneko, tiekoties ar Kolektīvās drošības līguma organizācijas valstu vadītājiem

“Sargs.lv” iepriekš vēstīja, ka kopš jūlija beigām Baltkrievijas varas iestādes sistemātiski cenšas pārpludināt Latviju, Lietuvu un Poliju ar migrantiem, ko Baltkrievijas valdības iestādes apzināti ievedušas no Irākas. Baltijas valstu vadītāji šādu A. Lukašenko režīma rīcību nosaukuši par hibrīdagresiju, kas vērsta pret Latviju un Lietuvu.

Šobrīd uz Latvijas un Baltkrievijas robežas nelegālo migrāciju pleci pie pleca ar Valsts robežsardzes darbiniekiem palīdz nodrošināt arī Nacionālie bruņotie spēki.

Dalies ar šo ziņu