Video: Lukašenko hibrīdkara upuri – irākiešu ģimenes stāsts

Latvijā
Sargs.lv
Foto: Ekrānšāviņš no video.
Foto: Foto: Ekrānšāviņš no video.

Pagājušajā nedēļā humānu apsvērumu dēļ Latvijas robežsargi atļāva šķērsot robežu kādai irākiešu ģimenei, kas kļuvusi par reāliem upuriem Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko īstenotajā hibrīdkarā pret Latviju.

Irākiešu ģimenei Baltkrievijā atņemtas pases, kā arī nav nodrošināta pienācīga medicīniskā aprūpe pēc tam, kad sievietei uz robežas palicis slikti ar veselību. Lai arī sievietei tika sniegta sākotnējā medicīniskā palīdzība, viņa sliktā stāvoklī tika nogādāta atpakaļ robežjoslā.

Šie fakti gan pēcāk Baltkrievijas robežsardzes dienestu neaizkavēja šīs sievietes nelaimi izmantot saviem propagandas mērķiem. Baltkrievijas robežapsardzes dienesta interneta mājaslapā aizvien ir atrodama melīga publikācija, kurā apgalvots, ka Latvijas robežsargi, neraugoties uz personas smago veselības stāvokli, viņu pametuši likteņa varā, kamēr Baltkrievijas puse sniegusi palīdzību.

Lai gan Baltkrievijas propagandas materiālā kāds no ārstiem norāda, ka sievietes stāvoklis ir smags, viņa jau otrajā dienā pēc hospitalizēšanas no slimnīcas burtiski izmesta. Savukārt formās tērpti baltkrievu drošībnieki gan viņa, gan viņas vīram un nepilngadīgajam dēlam  atņēmuši pases. Šādi A. Lukašenko režīms turpina pret Latviju uzsākto nomelnošanas kampaņu.

Kā patiesībā pret migrantiem izturas Baltkrievijas valdošais režīms, skatieties “Sargs.lv” video.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka neraugoties uz arvien pieaugošo migrantu skaitu, kuri “iestrēgušo” uz Latvijas un Balrtkrievijas robežas, Latvijas robežsargi un mediķi turpina sniegt tiem nepieciešamo atbalstu, nodrošinot migrantiem pārtiku, teltis un medicīnisko aprūpi.

Dalies ar šo ziņu