Aizsardzības ministrs apmeklē Latvijas-Baltkrievijas robežu

Nozares politika
Sargs.lv
Robeža
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Šodien, 23. augustā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks devās uz Latvijas – Baltkrievijas robežu, lai tiktos ar Valsts robežsardzes pārstāvjiem un pārrunātu nelegālās imigrācijas atturēšanas pasākumu gaitu.

Vizītes laikā A. Pabriks apmeklēja Silenes un Kaplavas robežsektorus, kā arī tikās ar Silenes robežsardzes nodaļas vadību un tur izvietotajiem Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem.

“Izsaku pateicību gan robežsargiem, gan bruņoto spēku karavīriem par darbu pie robežas ar Baltkrieviju, jo situācija tur joprojām ir ļoti sarežģīta un saspringta. Latvijas puse rīkojas atbilstoši apstākļiem - maksimāli humāni, bet ne par soli nepiekāpjoties Baltkrievijas hibrīduzbrukumu priekšā, un tā arī tiks turpināts. Situācija ir tālu no atrisinājuma, ņemot vērā arī netālu no robežas Baltkrievijā notiekošās militārās mācības “Zapad”. Aicinu Baltkrieviju izbeigt situācijas eskalēšanu un nepalielināt spriedzi uz robežas ar ES un NATO,” uzsver aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs A. Pabriks ir uzdevis Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem paplašināt kopš 12. jūlija sniegto atbalstu Valsts robežsardzei, lai nodrošinātu Latvijas austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus un atturētu nelegālo imigrāciju.

Nacionālie bruņotie spēki pie valsts austrumu robežas ir izvērsuši papildus novērošanas sistēmas, nodrošinājuši bezpilota lidaparātus, norīkojuši papildus personālu, kā arī rīko regulāras militārās mācības.

No 15. augusta, ņemot vērā Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību “Zapad 2021” norisi, pie Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežām norisinās kopīgas Nacionālo bruņoto spēku un Valsts robežsardzes vada lieluma vienību mācības, lai pastiprinātu savu klātbūtni pierobežā.

Nacionālo bruņoto spēku atbalsta sniegšana Valsts Robežsardzei notiek saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma 6. pantu un citos ārējos normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Dalies ar šo ziņu