Saeimas Aizsardzības komisija sanāks uz slēgtu sēdi Ādažu bāzē

Nozares politika
LETA
Ādaži
Foto: Ādažu bāzē izvietotās NATO kaujas grupas karavīri bāzes parādes laukumā. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien slēgtā sēdē apmeklēs Ādažu bāzi, kurā viens no darba kārtības jautājumiem būs Valsts aizsardzības dienesta (VAD) ieviešana.

Komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis informēja, ka daļa deputātu nemaz iepriekš nav bijuši šādā bāzē, tāpēc ir svarīgi iepazīties ar aizsardzības nozari klātienē. Tāpat viens no darba kārtības jautājumiem būs VAD ieviešana.

Jau ziņots, ka Saeima decembra vidū nolēma turpināt darbu pie iepriekšējā parlamenta sasaukumā iesniegto VAD likumprojektu.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš uz otro lasījumu likumprojektam noteikts 10.janvāris.

VAD nākamgad pirmajā iesaukumā vasarā plānots uzņemt apmēram 300 jauniešus.

Sākotnēji VAD aicinās jauniešus pieteikties brīvprātīgi, un izlozē plānots izraudzīties iztrūkstošo jauniešu skaitu. Ja pieteiksies pietiekami daudz brīvprātīgo, izloze attiecīgi netiks rīkota.

Vēl paredzamas diskusijas par alternatīvā dienesta likumprojekta sagatavošanu un tām personām, kas iesaistīsies šajā dienestā, nevis dosies armijā.

Dalies ar šo ziņu