Pabriks ar Apvienotās Karalistes aizsardzības ministru vienojas par turpmāku atbalstu Ukrainai

Nozares politika
Sargs.lv
Apvienotās Karalistes aizsardzības ministrs Bens Volless un Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabirks
Foto: Štāba virsseržants Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Vakar, 18. janvārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Apvienotās Karalistes aizsardzības ministru Benu Volisu (Ben Wallace), lai pārrunātu drošības situāciju reģionā saistībā ar Krievijas militārajām aktivitātēm pie Ukrainas robežas un izteikto ultimātu NATO, kā arī aktuālos jautājumus attiecībā uz divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

“Galvenais mūsu sarunu temats bija Krievijas radītais saspīlējums. Šajā sakarā mēs vienojāmies, ka ir jāturpina atbalsts Ukrainai, stiprinot tās aizsardzības spējas. Svarīgi, ka nepakļaujamies Krievijas radītajam eskalācijas spiedienam un turpinām vienoti vērsties pret centieniem ietekmēt Eiropas drošību,” uzsvēra A. Pabriks.

Tāpat kolēģi tikšanās laikā pārrunāja arī divpusējās sadarbības padziļināšanu, ņemot vērā to, ka Apvienotās Karalistes bruņotie spēki jau atrodas  Baltijas reģionā.

Apvienotā Karaliste ir viena no nozīmīgākajiem Latvijas sabiedrotajiem drošības un aizsardzības jomā. Abu valstu galvenie sadarbības elementi ir Apvienotie reaģēšanas spēki, lai uzlabotu spējas iesaistīties krīzes situācijas, bruņutehnikas iegāde, kā arī abpusēja dalība militārajās mācībās.

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Apvienotā Karaliste ir sniegusi ievērojamu palīdzību aizsardzības struktūru veidošanā un Baltijas valstu reģionālās sadarbības attīstīšanā, kā arī būtisku atbalstu apmācību jomā.

Dalies ar šo ziņu