Aizsardzības ministrs tiksies ar Nīderlandes vēstnieku Latvijā

Nozares politika
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šodien aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Nīderlandes vēstnieku Latvijā Hovertu Janu Kornelisu Beilu de Vrū (Govert Jan Cornelis Bijl de Vroe), kurš ieradīsies vizītē saistībā ar savas kadences noslēgumu Latvijā.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunās reģionālās drošības jautājumus, tai skaitā, Nīderlandes dalību patrulēšanā NATO gaisa telpā virs Baltijas jūras un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā. Tāpat aizsardzības ministrs pateiksies Nīderlandes vēstniekam Latvijā par viņa nozīmīgo ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā.

Nīderlande atbalsta NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra un NATO spēku integrācijas vienības darbību Rīgā.

Latvija un Nīderlande sadarbojas Eiropas Savienības Pastāvīgās strukturētās sadarbības (PESCO) ietvaros, tostarp “Militārās mobilitātes” projektā.

Tāpat Latvija un Nīderlande ir Ziemeļu grupas dalībvalstis. Ziemeļu grupa ir neformāls sadarbības forums, kurā ietilpst Ziemeļvalstis, Baltijas valstis, Vācija, Polija, Nīderlande un Lielbritānija. Grupas dalībvalstis vieno mērķis attīstīt kopīgus sadarbības projektus aizsardzības jomā.

2008. gada 19. septembrī Londonā tika parakstīts un stājās spēkā Latvijas Republikas un Nīderlandes Karalistes Aizsardzības ministriju saprašanās memorands par sadarbību aizsardzības un militāro attiecību jomā. Tā mērķis ir turpināt un padziļināt Latvijas un Nīderlandes aizsardzības resoru divpusējo sadarbību NATO un ES ietvaros.

Nīderlandes vēstnieks Hoverts Jans Korneliss Beilu de Vrū pilda vēstnieka pienākumus Latvijā kopš 2018. gada 28. augusta.

Dalies ar šo ziņu