Aizsardzības ministrijai iegādāsies papildu zemi Amatas novadā mācību poligona attīstībai

Nozares politika
Sargs.lv/LETA
militārais objekts
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Valdība šodien atļāva Aizsardzības ministrijai par 89 303 eiro iegādāties zemes gabalus mācību poligona Amatas novadā attīstībai. Kopējā zemes gabalu platība ir aptuveni 22 hektāri.

Nacionālo bruņoto spēku mācību centru, poligonu un šautuvju kapacitāte patlaban ir nepietiekama, tāpēc, lai uzlabotu NBS mācību procesu un NBS vienību kaujas gatavību, nepieciešams veidot reģionos jaunas apmācību vietas, kā arī paplašināt un attīstīt jau esošās.

Ministrija norāda, ka tāpēc nepieciešams attīstīt arī Drabešu pagastā Amatas novadā esošo militāro objektu "Poligons", lai izveidotu mūsdienīgu mācību šautuvi un atbalsta infrastruktūru.

Zemes platības ministrija iegādāsies par sava budžeta līdzekļiem.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka 2021. gadā aizsardzības nozare turpinās attīstīt Nacionālo bruņoto spēku infrastruktūru, galveno uzsvaru liekot uz reģionālo militāro bāzu, noliktavu, poligonu un apmācību infrastruktūras attīstību, lai Latvijas reģionos stiprinātu valsts aizsardzības spējas, radītu jaunas darba vietas un sekmētu ekonomisko izaugsmi.

Šogad NBS infrastruktūras attīstībā un atjaunošanā kopumā plānots investēt aptuveni  55,6 miljonus eiro, no kuriem aptuveni trešdaļa ir jau īstenojamo projektu pārejošās līgumsaistības.

Dalies ar šo ziņu