Nākamgad aizsardzības nozare primāri attīstīs reģionālās militārās bāzes

NBS
Sargs.lv
infrastruktūra
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

2021. gadā aizsardzības nozare turpinās attīstīt Nacionālo bruņoto spēku infrastruktūru, galveno uzsvaru liekot uz reģionālo militāro bāzu, noliktavu, poligonu un apmācību infrastruktūras attīstību, lai Latvijas reģionos stiprinātu valsts aizsardzības spējas, radītu jaunas darba vietas un sekmētu ekonomisko izaugsmi.

Nākamgad Nacionālo bruņoto spēku infrastruktūras attīstībā un atjaunošanā kopumā plānots investēt aptuveni  55,6 miljonus eiro, no kuriem aptuveni trešdaļa ir jau īstenojamo projektu pārejošās līgumsaistības.

Image
infrastruktūra
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Lai stiprinātu Zemessardzes kaujas spējas, plānots attīstīt Valmieras, Alūksnes, Preiļu, Jēkabpils, Aizkraukles, Kuldīgas un citas  militārās bāzes un poligonus, kā arī apmācību infrastruktūru Skrundā un Alūksnē. Tāpat nākamgad plānots uzsākt daudzfunkcionāla helikoptera angāra izbūvi Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē, pirmās individuālā ekipējuma noliktavas izbūvi Rīgā,  sporta kompleksa izbūvi Alūksnē un specializētās noliktavas izbūvi Ādažu bāzē.

Image
infrastruktūra
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Līdzšinējā pieredze liecina, ka pašvaldībās, kurās tiek attīstīta Nacionālo bruņoto spēku infrastruktūra, vērojams ekonomiskās aktivitātes pieaugums. Aizsardzības nozares investīcijas reģionālās militārās infrastruktūras attīstībā dod iespēju vietējiem iedzīvotājiem dienēt profesionālajā dienestā un ieņemt civilo darbinieku amatus bruņoto spēku vienībās tuvu savai dzīves vietai. Tāpat reģionālo militāro bāzu un poligonu izveide nodrošina darbu vietējiem uzņēmējiem, kuri piegādā preces un sniedz pakalpojumus bruņoto spēku un to personāla vajadzībām.

Image
infrastruktūra
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš /Aizsardzības ministrija

Reģionālās militārās infrastruktūras attīstība arī rada papildu iespējas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem sniegt atbalstu pašvaldībām un iedzīvotājiem civilo krīžu gadījumos, sniedzot ieguldījumu vietējās sabiedrības drošībā.

Dalies ar šo ziņu