Aizsardzības ministrija aktualizē informāciju par Covid-19 iepirkumiem

Nozares politika
Sargs.lv
medicīnas maskas
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Aizsardzības ministrija komersantus aicina aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu piedāvājumus vairs nesūtīt uz iepriekšējo e-pasta adresi Industrijaatmod [dot] gov [dot] lv (), bet gan sekot līdzi informācijai ministrijas mājas lapā un Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS). Tajā arī šodien izsludināts jauns iepirkums par individuālo aizsardzības līdzekļu un medicīnisko ierīču centralizētu iegādi valsts materiālās rezerves nodrošināšanai ar iesniegšanas termiņu – 2020. gada 5. novembris.

Lai sekmētu epidemioloģisko drošību, kā arī nodrošinātu nepārtrauktu un prognozējamu prioritāro institūciju un vajadzību sarakstā iekļautajām institūcijām nepieciešamo individuālo aizsardzības līdzekļu un medicīnisko ierīču rezervju centralizētu iegādi arī pēc ārkārtējās situācijas beigām, 2020. gada 9. jūnijā tika izstrādāti Ministru kabineta noteikumi Nr. 380 “Noteikumi par prioritāro institūciju un vajadzību sarakstā iekļautajām institūcijām nepieciešamajiem epidemioloģiskās drošības nodrošināšanas resursiem”.

Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo materiāltehnisko līdzekļu klāstu un to nodrošinājumam izvirzāmos kritērijus, balstoties uz visu Covid-19 izplatības ierobežošanā iesaistīto institūciju prasībām, apkopo un nosaka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar veselības nozares speciālistiem. Tālāk šī informācija tiek nodota Aizsardzības ministrijas Valsts centralizēto rezervju iepirkumu darba grupai attiecīgo iegāžu nodrošināšanai.

Image
medicīnas maskas
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Tāpat arī prioritāšu klāstu iesniegto piedāvājumu izvērtēšanai nosaka VUGD sadarbībā ar veselības nozares speciālistiem, un tas tiešā veidā ir pakārtots attiecīgā brīža aktuālākajai situācijai attiecībā uz Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumu efektivitāti.

Joprojām būtiskākie apsvērumi piedāvājumu izvērtēšanā šobrīd ir piegādes laiks, piegāžu drošība, tajā skaitā īsākie iespējamie piegādes ceļi, centralizētai iegādei pieejamie produkcijas apjomi un ražošanas jaudas, izmaksas, produkcijas kvalitāte un atbilstība tehniskām prasībām.

Informācija par to, kādi un cik daudz aizsardzības līdzekļu šobrīd nepieciešams, atrodama šeit: https://www.mod.gov.lv/lv/covid-19-iepirkumi

Informācijai par aktuālajiem iepirkumiem komersanti aicināti sekot līdzi Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS): https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/

Dalies ar šo ziņu