NBS komandieris: Teju 100 karavīri no pirmā VAD iesaukuma turpinās profesionālo dienestu

NBS
Sargs.lv
VAD karavīri Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvē stāv ierindā
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Maijā savu dienestu noslēgs pirmais valsts aizsardzības dienesta iesaukums, kuru jaunieši uzsāka pagājušā gada 1. jūlijā. Kā intervijā “Rīta panorāma” atzina Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, gandrīz simt karavīri jau ir parakstījuši piecu gadu līgumu ar NBS.

No 246 karavīriem, kuri tika iesaukti valsts aizsardzības dienestā pagājušā gada jūlijā Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē, gandrīz 100 ir parakstījuši piecu gadu līgumu un pievienosies profesionālajam dienestam, intervijā atklāja ģenerālleitnants.

“Ceru, ka arī nākotnē nākamie iesaukumi būs tikpat aktīvi, un jaunie karavīri pilnvērtīgi iesaistīsies NBS, kaut vai tikai piecus gadus mūsu bruņotajos spēkos,” intervijā norādīja komandieris.

Viņš arī atzina, ka nākamajā iesaukumā no 480 VAD karavīriem 80% jaunieši pieteicās brīvprātīgi, savukārt pārējie jaunieši tiks iesaukti pēc nejaušības principa.

Kā vēstīts, intervijā portālam “Sargs.lv” NBS komandieris papildus uzsvēra, cik nozīmīgi ir pieteikties valsts aizsardzības dienestam brīvprātīgi. “Es vēlreiz vēlos uzsvērt, ka šis brīvprātības princips, ko es vienmēr esmu atbalstījis, ir visracionālākais un visefektīvākais veids, lai mēs papildinātu savas rindas, lai nodrošinātu karavīru, kurš apzinīgi un ar atdevi pilda savu dienestu un es uzskatu, ka tas ir pamats bruņoto spēku attīstībai un valsts aizsardzībai,” norādīja ģenerālleitnants.

Dalies ar šo ziņu