Ādažu bāzē zvērestu dos valsts aizsardzības dienesta pirmā iesaukuma karavīri

NBS
Sargs.lv
 Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš Ādažu bāzē tiekas ar Valsts aizsardzības dienesta karavīriem.
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Piektdien, 18. augustā, Ādažu militārajā bāzē valsts aizsardzības dienesta karavīri dos karavīra zvērestu.

Svinīgajā ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Oskars Kudlis, kā arī valsts aizsardzības dienesta jauniešu tuvinieki.

2023. gada 1. jūlijā dienestu Ādažu militārajā bāzē Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē pilda 252 jaunieši.

Latvijas drošības garants ir Latvijas sabiedrība, kas ir gatava aizstāvēt valsti. Valsts aizsardzības dienests ir lieliska iespēja jauniešiem 11 mēnešu garumā iegūt militārās pamatzināšanas un iemaņas, lai spētu aizsargāt valsti krīzes situācijā. Valsts aizsardzības dienestam brīvprātīgi var pieteikties pilsoņi – vīrieši un sievietes – no 18 gadu līdz 27 gadu vecumam.

Jau ziņots, ka 11 mēnešu ilgajā valsts aizsardzības dienestā 2024. gadā iesauks 600 jauniešus – 120 personas janvāra iesaukumā, savukārt 480 personas jūlija iesaukumā. 2024. gada janvāra iesaukums 11 mēnešu dienestam Nacionālo bruņoto spēku vienībā tiks īstenots trīs dienesta vietās: Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonā Rīgā, Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības divizionā Lielvārdē un Zemessardzes 25. kaujas atbalsta bataljonā Stāmerienā, Gulbenes novadā.

Dalies ar šo ziņu