Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas audzēkņiem apmaksās veselības aprūpes pakalpojumus

NBS
LETA
Kalpaka vidusskola
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Valdība otrdien atbalstīja noteikumus, kas regulē Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas izglītojamiem apmaksājamos veselības aprūpes pakalpojumu veidus un apjomu. Sākumā samaksu par veselības aprūpes pakalpojumiem veic izglītojamais vai viņa likumiskais pārstāvis no saviem līdzekļiem, bet skola pēc tam atlīdzina šajos noteikumos minētos veselības aprūpes pakalpojumu izdevumus.

Izdevumus par šajos noteikumos minētajiem veselības aprūpes pakalpojumiem skola sedz no šim mērķim piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Izglītojamam, kurš nav sasniedzis 18 gadu vecumu, atlīdzina izdevumus par vakcināciju pret ērču encefalītu, D vitamīna preparāta iegādi, padziļinātu profilaktiskā medicīniskā pārbaude pie sporta ārsta, veselības aprūpes pakalpojumi, kas saistīti ar traumu, recepšu medikamenti, laboratoriskie un diagnostiskie izmeklējumi, medicīniskās ierīces, pacienta kopšanai nepieciešamās preces, medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumi reizi gadā, nepārsniedzot 569,15 euro, zobu protezēšana un zobārstniecība.

Jau ziņots, ka 2021.gada jūlijā Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma telpās durvis vēra Kalpaka profesionālā vidusskola. Pēc Skrundas novada Rudbāržu muižas ēkas renovēšanas un pielāgošanas skolas vajadzībām mācības notiks Rudbāržos, kur tuvumā atrodas militārais poligons "Mežaine". Tāpat šīs vietas izvēlei ir simboliska nozīme, jo no Rudbāržu muižas 1919.gada 3.martā sākās Latvijas atbrīvošana pulkveža O. Kalpaka vadībā.

Profesionālajā vidusskolā jaunieši var iestāties pēc 9. klases, lai papildu vidusskolas tēmām apgūtu militārās zināšanas un iegūtu jaunākā militārā instruktora kvalifikāciju.

Profesionālajā vidusskolā uzņemtie audzēkņi apgūst vispārējo vidējo izglītību ar papildu inženierzinātņu priekšmetiem, angļu valodu, fizisko sagatavotību un militāro mācību. Mācībās uzsvars tiek likts uz līderības, kritiskās domāšanas un argumentācijas prasmju attīstīšanu.

Dalies ar šo ziņu