Pret Covid-19 vakcinējusies jau puse profesionālā dienesta karavīru

NBS
LETA
vakcinācija
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Pret Covid-19 vakcinējusies jau puse profesionālā dienesta karavīru, informē Nacionālie bruņotie spēki (NBS). Karavīri ir ļoti aktīvi un izrāda lielu interesi par vakcinēšanos. Jau ziņots, ka šonedēļ poti saņēmis arī NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Jau ziņots, ka 5. maijā NBS bija saņēmuši pirmās vakcīnu devas, un militārie mediķi sāka personāla vakcināciju pret Covid-19.

Līdz NBS vakcinācijas centra darbības sākumam, atsaucoties NBS komandiera aicinājumam, civilajos vakcinācijas centros iepriekš bija sapotējušies 26% karavīru.

Gan prioritāro, gan zemākas prioritātes darbinieku vakcināciju nodrošina NBS, lai atslogotu valsts veselības aprūpes sistēmu.

Arī "Sargs.lv" pārliecinājās, ka Ādažu bāzē esošajā NBS Medicīniskās aprūpes centrā karavīru vakcinācija notiek raiti un to plānots pabeigt šonedēļ. Vakcinācija plānota sešās Nacionālo bruņoto spēku ārstniecības iestādēs, un tās ir gatavas vakcinēt bruņoto spēku personālu dažādos Latvijas reģionos – Alūksnē, Ādažos, Cēsīs, Lielvārdē, Liepājā un Rīgā.

Dalies ar šo ziņu