Bruņotie spēki uzsāk karavīru vakcināciju pret Covid-19

NBS
Sargs.lv
vakcinācija
Foto: Vakcīnu pret Covid-19 saņem NBS komandieris ģenerālleitnants L. Kalniņš. Ekrānšāviņš no "Facebook" video.

5. maijā Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir saņēmuši pirmās vakcīnu devas un uzsākuši personāla vakcināciju pret Covid-19. Vakcinācija sākta Nacionālo bruņoto spēku ārstniecības iestādēs Alūksnē, Liepājā, Rīgā un plānots, ka tuvākajās dienās notiks arī citviet Latvijā.

Vakcinācija plānota sešās Nacionālo bruņoto spēku ārstniecības iestādēs, un tās ir gatavas vakcinēt bruņoto spēku personālu dažādos Latvijas reģionos – Alūksnē, Ādažos, Cēsīs, Lielvārdē, Liepājā un Rīgā.

Nacionālajos bruņotajos spēkos ir izstrādāts detalizēts vakcinācijas plāns, kas tiek īstenots nekavējoties pēc vakcīnu saņemšanas. Bruņoto spēku personāla vakcinācija tiks turpināta atbilstoši tam, kādos termiņos bruņotajos spēkos tiks saņemtas nākamās vakcīnu piegādes.

Gan prioritāro, gan zemākas prioritātes darbinieku vakcināciju nodrošinās Nacionālie bruņotie spēki, lai atslogotu valsts veselības aprūpes sistēmu.

Arī NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš savā "Facebook" kontā publicējis video, kā saņem vakcīnu pret Covid-19, norādot - katra karavīra veselības stāvoklis ir pirmais, kas man kā NBS komandierim rūp. Tikai vesels karavīrs var pilnvērtīgi pildīt valsts aizsardzības uzdevumus.

Dalies ar šo ziņu