Svinot 4. maiju un godinot Zemessardzes 30 gadu jubileju, poligonā “Mežaine” stāda ozolus

NBS
Sargs.lv
Pulkvedis A. Rieksts stāda ozolus poligonā "Mežaine"
Foto: Foto: Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde

Iesākot Zemessardzes 30. gadadienas svinību gadu un sagaidot 4. maiju, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts Skrundas novadā, poligonā “Mežaine” iestādīja desmit ozolus.

Šo koku stādiņus poligona labiekārtošanai dāvāja Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC).

“ Atskatoties uz Zemessardzē paveikto 30.gados, varam būt lepni par mūsu zemessargu un karavīru pašaizliedzību un izturību tēvzemes sardzē. Ozoli ir Latviešu tautas spēka un sīkstuma simbols, tie dod paaudžu paaudzēm neizsmeļamu garīgu spēku. Vēlu, lai jaunie ozoli aug stalti un spēcīgi, kā apliecinājums Zemessardzes vīrišķībai un ilgmūžībai. Ozoli Latvijas ainavā stiprina mūsu garu un dod pārliecību, ka jaunie Latvijas aizstāvji, kuri nāks un apgūs militārās prasmes un zināšanas sakārtotā poligonā, to darīs patriotisku jūtu vadīti ar mīlestību un uzticību pret savu valsti un tautu, un gatavību pašaizliedzīgi ar atbildības sajūtu darboties tās labā , “ novēl pulkvedis A.Rieksts.

Poligons Mežaine ir Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes centrālais mācību poligons.

Ņemot vērā, ka poligons izveidots bijušajā Skrundas radiolokatora militārajā pilsētiņā, tas ir ideāli piemērots karavīru sagatavošanai kaujai apdzīvotās vietās, tajā regulāras mācības aizvada gan Nacionālo bruņoto spēku profesionālā dienesta vienības, gan zemessargi, gan sabiedroto valstu karavīri.

Dalies ar šo ziņu