Zemessardzes brigādes Latvijā uzsākušas jauno zemessargu pamatapmācību

NBS
Sargs.lv
Jaunie zemessargi apgūst pamatapmācību ziemas apstākļos
Foto: Foto: Zemessardzes 3.Latgales brigāde

Vairākās Latvijas Zemessardzes brigādēs aizvadītajā nedēļas nogalē aizsākās jaunā iesaukuma zemessargu 1. līmeņa pamata apmācībās nometnes.

Portālu “Sargs.lv” Zemessardzes 3. Latgales brigādē informēja, ka poligonā “Meža Mackeviči” jauno zemessargu mācības sākta nometnes formātā, kura ilgs no 13. februārī un ilgs līdz 5. martam. Šajās pamatapmācībā piedalās jaunie zemessargi no visām Latgales brigādes vienībām.

Šāda veida nometnē trīs nedēļu laikā jaunie zemessarbi apgūs ieroču un šaušanas apmācību, ierindas apmācību, topogrāfiju un orientēšanos, lauka kaujas iemaņas, uzlabos izisko sagatavotību, kā arī apgūs citus priekšmetus. Tāpat 3. Latgales brigādes organizētajā nometnē zemessargi apgūs pirmās palīdzības kursu, iegūstot apliecību par tā pabeigšanu.

Šīs apmācības vadīs instruktori no 3. Latgales brigādes štāba un bataljoniem, kā arī citām Zemessardzes vienībām.

Image
Jaunie zemessargi apgūst pamatapmācību ziemas apstākļos/ Zemessardzes 3.Latgales brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 3.Latgales brigāde
Foto: Jaunie zemessargi apgūst pamatapmācību ziemas apstākļos/ Zemessardzes 3.Latgales brigāde
Kā norādīja 3. Latgales brigādes pārstāvji, šāda līmeņa apmācības parasti notiek lauka nometņu veidā, lai koncentrētu pieejamos personāla, materiāli tehnisko līdzekļu un finanšu resursus.

Visā nometnes laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta epidemioloģiskajai drošībai un profilaktisko prasību ievērošanai.

Savukārt no 12. līdz 14. februārim poligonā “Mežaine” notika visu Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes bataljonu jauno zemessargu apmācība.

Image
Jaunie zemessargi apgūst pamatapmācību ziemas apstākļos/ Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde
Foto: Jaunie zemessargi apgūst pamatapmācību ziemas apstākļos/ Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde
Atšķirībā no Zemessardzes 3. Latgales brigādes, kurā apmācība nepārtraukti notiek vairāku nedēļu garumā, 4. Kurzemes brigādē apmācības sadalītas septiņos blokos. Tas jaunajiem zemessargiem ļauj mācību kursu apgūt nedēļu nogalēs. Gaidāms, ka šis kurss noslēgsies 6.jūnijā.

Līdzīgi kā 3. Latgales brigade, arī 4.Kurzemes brigades jaunie zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību un gūs ieskatu normatīvajos aktos.

Apmācību laikā tiks ievēroti Covid-19 piesardzības pasākumi.

 Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, ar atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargsatmil [dot] lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv!

Dalies ar šo ziņu