Fonds "Namejs" ar ziedotāju palīdzību turpina atbalstīt karavīru un zemessargu ģimenes

NBS
Sargs.lv
fonds Namejs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Valsts aizsardzības un patriotisma fonds “Namejs” par ziedotāju līdzekļiem sarūpējis nākamo palīdzības dāvinājumu atsevišķām Nacionālo bruņoto spēku karavīru un zemessargu ģimenēm - portatīvo datoru attālināto mācību nodrošināšanai bērniem. Latvijas armijā un Zemessardzē apzinātas 108 ģimenes, kurām šāds atbalsts Covid-19 pandēmijas laikā būtu ļoti nozīmīgs.

Covid pandēmijas laiks, kad skolas slēgtas un mācības notiek attālināti, ir liels izaicinājums daudzām ģimenēm, īpaši tām, kurās ir vairāki skolas vecuma bērni.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka ar Nacionālo bruņoto spēku vienību instruktoru atbalstu apzinātas 108 karavīru un zemessargu ģimenes, kurām portatīvais dators būtu liels atspaids pilnvērtīga mācību procesa nodrošināšanai mājās.

Par ziedotāju iepriekš saziedotajiem līdzekļiem pirmie vairāk nekā 20 datori karavīru un zemessargu ģimenēm tika dāvināti jau 10. februārī. Nedēļas laikā savākti papildu līdzekļi, kā rezultātā portatīvos datorus varēja iegādāties vēl vairākām ģimenēm.

Image
fonds Namejs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Fonda "Namejs" valdes priekšsēdētājs atvaļināts ģenerālleitnants Raimonds Graube stāsta - fonds datorus sagādājis tām karavīru un zemessargu ģimenēm, kuras ieteica vienību komandieri un virsseržanti, norādot, ka viņiem šī palīdzība tiešām varētu būt nepieciešama. Lielākoties tās ir daudzbērnu ģimenes, kuru vecāki dien dažādās Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes vienībās.

Viņš aicina līdzcilvēkus turpināt ziedot šim labajam mērķim – portatīvo datoru iegādei karavīru un zemessargu ģimenēm, lai atbalstītu tās attālināto mācību laikā. Tiklīdz būs savākti līdzekļi nākamā datora iegādei, tas nekavējoties tiks nopirkts un nogādāts konkrētajā ģimenē.

Image
fonds Namejs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

R. Graube atgādina, ka fonda “Namejs” vadmotīvs ir “Atceries savējos!”. Tā ir kā karavīru brālība, kurā cits par citu rūpējas. Arī fonda  “Namejs” filozofija aicina parūpēties par cilvēku, lai viņš nejūtas aizmirsts vai pamests. Lai katrs karavīrs un viņa ģimene zina, ka Latvijā ir vēl kāda vieta, kur grūtā brīdī var vērsties pēc palīdzības.

Jau ziņots, ka Valsts aizsardzības un patriotisma fondu “Namejs” 2015. gada 21. jūlijā izveidoja biedrība „Latvijas ģenerāļu klubs”. Pie dibināšanas piedalījās arī toreizējais aizsardzības ministrs, vēlāk Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ģenerāļu kluba vadītājs atv. viceadmirālis Gaidis Zeibots un Aizsardzības ministrijas Valsts sekretārs Jānis Garisons.

Image
fonds Namejs
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Savukārt 2017. gada 10. novembrī pie O. Kalpaka pieminekļa notika atjaunotā fonda “Namejs” pirmais publiskais pasākums. Fonda galvenie mērķi ir atbalstīt Nacionālo bruņoto spēku veterānus un viņu ģimenes, uzturēt starptautiskajās operācijās bojā gājušo karavīru piemiņu, kā arī veicināt patriotismu Latvijas sabiedrībā.

Fondā darbojas bijušie Nacionālo bruņoto spēku komandieri –  Juris Dalbiņš, Dainis Turlais un arī citas sabiedrībā zināmas personas – Valsts Prezidenta padomnieks Nacionālās drošības jautājumos Jānis Kažociņš, SIA “LMT” prezidents Juris Binde un Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Ojārs Spārītis. Goda padomē ir eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un bijušais Pasaules Brīvo Latviešu Apvienības valdes priekšsēdētājs Jānis Kukainis.

ZIEDOTĀJIEM:

Jebkura ziedotā naudas summa būs liels ieguldījums, jo tādā veidā mēs varēsim atbalstīt pēc iespējas vairāk bērnu, padarot viņu mācību procesu vienkāršāku.
Ziedotājiem ziedojuma mērķa ailē, lūdzu, ierakstiet "Datori"
Valsts aizsardzības un patriotisma fonds “NAMEJS”
Reģ.nr. 40008240249
Ziedojumu konts: LV45HABA0551040447334

Dalies ar šo ziņu