Rinkēvičs: NATO ārlietu ministriem izdevies iezīmēt alianses stratēģiskās koncepcijas aprises

NATO
LETA
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Foto: Foto: Edijs Pālēns/LETA

NATO ārlietu ministru sanāksmē ir izdevies iezīmēt, kādai jāizskatās alianses jaunajai stratēģiskajai koncepcijai, aģentūrai LETA sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš atzīmēja, ka sarunas par jauno stratēģisko koncepciju dos iespēju NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam turpināt iesākto un sagatavot jau konkrētu projektu apspriešanai.

Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka sanāksmes laikā daudz tika runāts par Krievijas darbībām, Ukrainu un Baltkrieviju. Ārlietu ministri solidarizējušies ar Baltijas valstīm šajā situācijā, un ir politiska izpratne, ka NATO ir jāatbalsta un jāstpirina savas dalībvalstis, savukārt politiskā izpratne materiālizēsies tālākos soļos.

"NATO ģenrālsekretārs ārlietu ministru vārdā pauda atbalstu Ukrainai, kā arī brīdināja par to, kas notiks un kāda cena Krievijai būs jāmaksā, ja tā vērsīs agresiju pret šo valsti," sacīja ministrs.

LETA jau rakstīja, ka no trešdienas līdz ceturtdienai Rīgā notiks NATO ārlietu ministru sanāksme, kur līdzās aktuālo drošības izaicinājumu risināšanai tiks pārrunāta sadarbība ar partneriem un Eiropas Savienību, kā arī sāks diskusijas par alianses jauno stratēģisko koncepciju.

Dalies ar šo ziņu