Rīgā aizvadīta NATO Speciālo operāciju spēku konference

NATO
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: NATO Specieālo operāciju štābs

Šonedēļ Rīgā norisinājās NATO Speciālo operāciju spēku organizētā konference “NATO Speciālo operāciju spēku attīstība mūsdienu drošības situācijas apstākļos”.

Konferencē piedalījās vairāk nekā 34 NATO un partnervalstu Speciālo operāciju spēku līderi, kuri diskutēja par speciālo operāciju lomu NATO, attīstības plāniem, drošības vides izaicinājumiem, kā arī citiem būtiskiem NATO Speciālo operāciju spēku jautājumiem.

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks, atklājot konferenci, uzsvēra Speciālo operāciju spēku lomu NATO īstenotajā atturēšanā un reģionālās drošības nodrošināšanā, kas ir īpaši nozīmīgi hibrīdapdraudējuma apstākļos.

Arī NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs admirālis Robs Bauers (Rob Bauer) akcentēja Speciālo operāciju spēku nozīmīgumu NATO atturēšanas un aizsardzības politikas īstenošanā, norādot, ka Speciālo operāciju spēki sniedz būtisku ieguldījumu konfliktu eskalācijas novēršanā.

Konferences mērķis bija sekmēt stratēģisko plānošanu un Speciālo operāciju spēku attīstību, sniedzot iespēju Speciālo operāciju spēku militārajiem un civilajiem līderiem pilnveidot savstarpējo koordināciju un sadarbību.

Šī bija pirmā NATO Speciālo operāciju spēku klātienes konference kopš 2019. gada.

Dalies ar šo ziņu