NATO sabiedrotie turpina palīdzēt valstīm cīņā ar Covid-19

NATO
Sargs.lv/NATO.int
NATO
Foto: Foto: NATO.int

6. maijā Polija uz Bosniju un Hercogovinu nogādāja kravu ar līdzekļiem cīņā pret Covid-19 – gan sejas maskas un citus aizsarglīdzekļus, gan medicīnas ekipējumu. Sūtījumu koordinēja Polija un NATO Eiroatlantijas katastrofu reaģēšanas koordinācijas centrs (EADRCC).

Kravas transportēšanas izmaksas sedza Polijas bruņoto spēku operacionālā pavēlniecība un Polijas militārais kontingents Bosnijā un Hercogovinā. Tikmēr sūtījuma nogādes procesā iesaistījās arī Polijas vēstniecība Sarajevā, nododot sūtījumu izdalei vietējai Aizsardzības ministrijai.

Jau ziņots, ka šī gada martā Polija uz Bosniju un Hercogovinu jau nogādāja līdzīgu sūtījumu, tāpat sniedza atbalstu arī 2020. gadā, nodrošinot valsti ar maskām un dezinfekcijas līdzekļiem.

Kā norāda NATO, šis ir lielisks piemērs, kā alianses sabiedrotie palīdz cits citam un partnervalstīm. Plānots, ka līdzīgs atbalsts Bosnijai un Hercogovinai tiks nogādāts arī tuvākajās nedēļās ar NATO Pandēmijas atbalsta Trasta fonda atbalstu. Šī fonda rīcībā ir medicīniskā aprīkojuma un aizsarglīdzekļu krājumi, lai vajadzības gadījumā cīņā pret Covid-19 sniegtu tūlītēju palīdzību sabiedrotajiem un partneriem.

Dalies ar šo ziņu