Rīgas līcī notiek starptautiskās militārās mācības “Baltic Bikini 2023”

Militārās mācības
Sargs.lv
Gaisa spēki glābj no ūdens cilvēku
Foto: Gaisa spēku arhīvs

No 2.  līdz 6. oktobrim Rīgas līcī norisinās starptautiskās militārās mācības “Baltic Bikini 2023”.

Militārajās mācībās piedalās Baltijas valstu bruņoto spēku gaisa kuģu apkalpes locekļi, kas apgūst izdzīvošanas iemaņas pēc gaisa kuģa avārijas ūdenī.

Starptautisko militāro mācību mērķis ir trenēt gaisa kuģu apkalpes rīcību pēc gaisa kuģa piespiedu nosēšanās ūdenī. Mācību uzdevums ir trenēt apkalpi pamest ūdenī avarējušu gaisa kuģi un izmantot pieejamo glābšanas aprīkojumu, lai noturētos virs ūdens vismaz vienu stundu, jeb laiku, kurā iespējama meklēšanas un glābšanas helikoptera ierašanās avārijas vietā.

Mācībās atbalstu sniegs Jūras spēku kuģi A-90 „Varonis” un KA-07 “Ausma”, kā arī jaunie Latvijas Gaisa spēku helikopteri UH-60M.

“Baltic Bikini” ir gadskārtējas mācības, kuras kopš 2004. gada rotācijas kārtībā notiek kādā no Baltijas valstīm. Šogad mācības notiek Latvijā, un tajās piedalās gaisa kuģu apkalpes locekļi – piloti, borta inženieri, sistēmu operatori un glābēji. No 1999. gada līdz 2003. gadam šīs mācības notika Dānijā Baltijas valstu un Dānijas bruņoto spēku sadarbības programmas ietvaros. 2022. gadā šīs mācības notika Lietuvā.

Dalies ar šo ziņu