Latvijas Gaisa spēki Ukrainas armijai nogādājuši vēl vienu Mi-17 helikopteru

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
Helikopters Mi-17
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Vakar, 22. augustā, Latvijas Gaisa spēki Ukrainai nosūtījuši vēl vienu Mi-17 helikopteru, lai atbalstītu Ukrainu tās cīņā pret agresorvalsts Krievijas karaspēku, portālu “Sargs.lv” informēja Aviācijas eskadriļas komandieris majors Ģirts Volframs. 

Kopumā Latvija Ukrainas armijai ir nosūtījusi trīs Mi-17 un divus Mi-2 helikopterus, taču, kā atzīst majors Ģ.Volframs, Gaisa spēki ir gatavi nodot vēl vienu Mi-17 helikopteru.

Aviācijas eskadriļas komandieris norāda, ka visi uz Ukrainu nogādātie helikopteri tiek atjaunoti un remontēti, lai nodrošinātu to pilnu tehnisko kārtību. Vakar nosūtīto helikopteru Ukrainas Gaisa spēki izmantos savu operacionālo uzdevumu izpildei.

“Mums nav šaubu par nepieciešamību palīdzēt Ukrainai tās centienos apstādināt agresiju, kas pret to tiek vērsta. Mēs sniedzam maksimālu atbalstu ar visiem iespējamiem līdzekļiem,” intervijā uzsver majors Ģ. Volframs.

Jau ziņots, ka  Latvijas sniegtais atbalsts Ukrainai attiecībā pret valsts IKP ir viens no lielākajiem starp NATO dalībvalstīm. Vairāk nekā 370 miljonu eiro vērtībā Ukrainai ir nosūtīti bezpilota lidaparāti, helikopteri, haubices, ieroči un individuālais ekipējums, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes “Stinger”, degviela u.c.

Dalies ar šo ziņu