Madonas novadā norisinās Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes militārās pamatapmācības kurss

Militārās mācības
Sargs.lv
Maskējušies zemessargi pozē kameras priekšā
Foto: Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde

No 28. jūlija līdz 19.augustam Cesvainē norisināsies Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes organizētā ikgadējā militārās pamatapmācības un speciālistu apmācības lauka nometne, lai standartizēti un centralizēti veiktu Vidzemes brigādes zemessargu apmācību.

Cesvainē vairāk nekā 70 zemessargi no visiem Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes bataljoniem, kā arī brigādes štāba zemessargi uzsāks intensīvo pamatapmācības kursu, kas ilgs trīs nedēļas. Kursa laikā zemessargi apgūs militārās zināšanas un prasmes – lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanu, topogrāfiju, pirmo palīdzību un pirmo paplašināto palīdzību, ierindas apmācību un citas prasmes, kas primāri nepieciešamas katram zemessargam. Pamatapmācības kurss noslēgsies ar divu dienu lauka taktiskajiem pārbaudījumiem, lai zemessargi nostiprinātu kursa laikā iegūtās zināšanas un iemaņas.

Paralēli pamatapmācības kursam Cesvainē notiks arī kājnieku rotas un vada sakarnieku kurss un rezerves karavīru iemaņu atjaunošanas kurss, savukārt Valmierā – mīnu uzstādīšanas un spridzināšanas pamatkurss.

Pamatapmācības kurss ir obligāta prasība ikvienam zemessargam, un to ir iespējams apgūt divos veidos – brīvdienās vairāku mēnešu garumā vai vienkopus trīs nedēļu lauka nometnē. Pēc pamatapmācības kursa sekmīgas beigšanas zemessargi gūtās zināšanas un iemaņas turpina pilnveidot savās vienībās dažādu militāro mācību laikā.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību.

Lai pievienotos Zemessardzei, kandidātam jāsazinās ar tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargsatmil [dot] lv vai personīgi ierodoties savai mācību vai dzīvesvietai tuvākajā vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnēs: www.zs.mil.lv vai www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze.

Dalies ar šo ziņu