Jelgavas novadā notiks Zemessardzes mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Zemesargs uz militārā kvadracikla
Foto: no Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona arhīva

No 26. līdz 28. maijam Jelgavas novada Valgundes pagastā notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljona zemessargu plānveida mācības, lai uzturētu un pilnveidotu bataljona kaujas spējas.

Zemessardzes mobilitātes paaugstināšanas nolūkā Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona zemessargi pilnveidos zināšanas mototehnikas izmantošanai militārajās mācībās, ikdienas uzdevumu veikšanā, kā arī, nepieciešamības gadījumā, atbalsta sniegšanā iedzīvotajiem. Mobilās platformas būtiski palielina zemessargu spējas pārvietoties, izmantojot sarežģītu un šķēršļotu apvidu.

Mācību uzdevumi tiks veikti gan  diennakts gaišajā, gan arī tumšajā laikā.

Zemessargu mācību uzdevumu izpilde notiek ar  Jelgavas novada pašvaldību saskaņotā teritorijā.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 60 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Ar kandidātu prasībām var iepazīties www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljonā, Jelgavas valsts pilsētas un novada iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruņa numuru 25424404, rakstīt uz e-pasta adresi 52bnatmil [dot] lv () vai personīgi ierasties vienībā – Jelgavā, Dambja ielā 22. Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā – zvaniet 1811, rakstiet esizemessargsatmil [dot] lv vai aizpildiet anketu www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze.

Dalies ar šo ziņu