Engurē norisinās mācības “Oilex Engure 2023”

Latvijā
Sargs.lv
Jūras spēku mācības
Foto: Jūras spēku mācības Foto: Aizsardzības ministrija

Šodien, 23. maijā, Engures ostā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta organizētās jūras vides aizsardzības mācības “Oilex Engure 2023”. Mācību mērķis ir uzturēt un pilnveidot gatavību reaģēt uz vides piesārņojumu incidentiem ostās vai to tiešā tuvumā, lai spētu efektīvi novērst piesārņojumu un iespējami ātri ierobežotu un novērstu kaitējumu videi.

Mācību ietvaros Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrā (MRCC Rīga) tiks saņemts trauksmes signāls no Engures ostas, un seku novēršanā iesaistīsies Patruļkuģu eskadras Jūras incidentu novēršanas vienība. Savukārt krasta apsardzes kuģis KA - 07 “Ausma” sniegs nepieciešamo atbalstu.

Vingrinājuma laikā Jūras incidentu novēršanas vienība izvietos piesārņojuma norobežojošās barjeras Engures ostā un izmēģinās vienības rīcībā esošo piesārņojuma savākšanas aprīkojumu.

Krasta apsardzes dienests un Patruļkuģu eskadra ik gadu sadarbībā ar Latvijas lielākajām ostām rīko piesārņojuma novēršanas vingrinājumus. Šādi vingrinājumi ir nozīmīgs priekšnosacījums, lai uzturētu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku spēju likvidēt jūrā notikušo avāriju sekas, tajā skaitā novērst naftas produktu piesārņojumu.

Dalies ar šo ziņu