Nākamnedēļ Kalpaka profesionālajā vidusskolā sāksies mēnesi ilga kvalifikācijas prakse

Izglītība
Sargs.lv
Kalpaka skola
Foto: Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālā vidusskola

Drīzumā noslēgsies otrais mācību gads Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālajā vidusskolā, tāpēc pirmā un otrā kursa kadetiem sāksies kvalifikācijas prakse, portālu "Sargs.lv" informēja Kalpaka skolas pārstāve. Prakse norisināsies no 22. maija līdz 22. jūnijam, Kandavā, tās apkārtnē un militārajā poligonā “Mežaine”, Kuldīgas novadā.

Kalpaka skolas kadeti ir veiksmīgi nokārtojuši ieskaites vispārizglītojošajos un profesionālajos mācību priekšmetos. Kvalifikācijas prakses laikā kadeti pielietos un nostiprinās apgūtās teorētiskās zināšanas un prasmes sekmīgai praktisko uzdevumu izpildei lauku apstākļos, dažādos laikapstākļos un diennakts laikos.

Kvalifikācijas prakses mērķis ir attīstīt izglītojamā profesionālā jaunkareivja līmenī. Prakses uzdevums ir veikt kareivja standarta ikdienas un kaujas uzdevumus lauka apstākļos, piemēram, pārvietošanos naktī, pirmās palīdzības sniegšanu, nakšņošanu lauka apstākļos, šaušanu ar pneimatisko un mazkalibra ieroci, topogrāfiju un orientēšanos. Prakses laikā kadeti saņems no prakses vadītāja raksturojumu par praksē paveikto darbu, attieksmi un demonstrētajām iemaņām.

Informējam, ka prakse tiks realizēta Latvijas valsts mežu un  pašvaldības teritorijās, tiks izmantotas ieroču replikas. Kā arī pilsētas teritorijā notiks vakara pastaigas, kas ir neatņemama militārās disciplīnas sastāvdaļa, tās laikā kadeti soļo ierindā un dzied karavīru dziesmas. Aicinām iedzīvotājus nesatraukties un izturēties ar sapratni.

Šī ir otrā kvalifikācijas prakse Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālajā vidusskolā, jo skola tika atklāta 2021. gada 1. jūlijā. Papildus vispārizglītojošajiem mācību priekšmetiem tiek apgūti profesionālie mācību priekšmeti, kas attīsta fiziskās un militārās spējas. Papildus informāciju par skolu un mācību programmu var iegūt vietnē www.kalpakaskola.lv, kā arī sekojot aktualitātēm sociālajos tīklos Facebook un Instagram: Kalpaka skola.

Dalies ar šo ziņu