Jūras spēki piedalās starptautiskajās mācības “Aurora 23”

Militārās mācības
Sargs.lv
Jūras spēku kuģis "Virsaitis"
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 1. līdz 11. maijam Baltijas jūrā Mīnu kuģu eskadras štāba un apgādes kuģis  A-53 “Virsaitis” Baltijas valstu jūras eskadras (Baltic Naval Squadron, BALTRON) sastāvā piedalās Zviedrijas bruņoto spēku organizētajās militārajās mācībās “Aurora 23”.

Latvijas Jūras spēki mācībās piedalās pirmo reizi, nodrošinot koordināciju pretmīnu karadarbības jomā.

Mācību mērķis ir dažādu sauszemes un jūrniecības elementu treniņi sadarbībā ar citiem starptautiskajiem partneriem, lai uzlabotu kopējo drošību reģionā un stiprinātu Zviedrijas bruņoto spēku operacionālās spējas.

Mācības “Aurora 23” ir Zviedrijas bruņoto spēku lielākās militārās mācības pēdējo 25 gadu laikā un tajās piedalās 26 000 karavīri no Austrijas, Somijas, ASV, Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Ukrainas, Kanādas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Vācijas, Francijas, Lietuvas un Zviedrijas.

Mācības norisinās no 17. aprīļa līdz 11. maijam visā Zviedrijas teritorijā, bet pārsvarā valsts dienvidu daļā un ap Gotlandes salu.

BALTRON ir viens no ilgstošākajiem Baltijas valstu sadarbības projektiem, kas tiek īstenots kopš 1998. gada. Šī sadarbības formāta mērķis ir nodrošināt pastāvīgas ātrās reaģēšanas spējas jūrā miera laikā un krīzes apstākļos. BALTRON pirmais komandieris bija jūras kapteinis Ilmārs Lešinskis no Latvijas Jūras spēkiem.

Dalies ar šo ziņu