Kuldīgas novadā notiek Jūras novērošanas un sakaru dienesta mācības

Militārās mācības
Sargs.lv
Karvīrs Jūras spēku mācībās "Flotex"
Foto: Gatis Dieziņš / Aizsardzības ministrija

No 17. līdz 23. aprīlim Kuldīgas novada Rudbāržu pagastā norisināsies Jūras spēku Jūras novērošanas un sakaru dienesta mācības “Fortes 2023”, kuru laikā karavīri pilnveidos lauka kaujas iemaņas.

Mācības notiks ar Rudbāržu pašvaldību iepriekš saskaņotās teritorijās. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Jūras spēkos uzdevumi tiek plānoti tā, lai katrs karavīrs spētu dot savu ieguldījumu valsts aizsardzības stiprināšanā kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām.

Mācību norises vietās tiks izmantota tikai mācību munīcija, kas rada īslaicīgu troksni, bet nekādā veidā neapdraud apkārtējo cilvēku veselību vai dzīvību. 

Mācību laikā Kuldīgas novadā un Rudbāržu pagastā pa autoceļiem notiks militārā transporta pārvietošanās.

Mācību laikā tiks ievērotas ugunsdrošības prasības un nodrošināta privātīpašuma neaizskaramība.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Rudbāržu pagasta iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Jūras spēku mācībās apgūtās zināšanas un prasmes var būt noderīgas arī ārpus dienesta,  piemēram, paplašinot savu redzesloku, apgūstot dažādas civilās specialitātes, norūdot raksturu, uzlabojot savu fizisko sagatavotību u.c.

Aktuālā informācija par aktivitātēm Jūras spēkos ir pieejama Jūras spēku Facebook lapā @Latvijasjurasspeki un Instagram profilā @juras_speki.

 

Dalies ar šo ziņu