Bruņotie spēki aicina pieteikties rezervistu militārās pamatapmācības kursam

Militārās mācības
Sargs.lv
Rezervistu militārās apmācības
Foto: Rezervistu militārās apmācības Alūksnē. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus sniegt savu ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, izvēloties kādu no sev piemērotākajiem militārās apmācības un dienesta veidiem.  Viens no veidiem, kā iesaistīties valsts aizsardzībā, ir apgūt rezervistu militāro apmācību.

Rezervista militārās pamatapmācības kurss šogad tiks organizēts trīs nedēļu garumā no 29. jūlija līdz 20. augustam. Apmācībai var pieteikties līdz 9. jūlijam  elektroniski aizpildot pieteikuma anketu, kas pieejama bruņoto spēku tīmekļvietnes www.klustikaravirs.lv sadaļā “Rezervistu militārā pamatapmācība”.

Latvijas pilsoņi, kuri būs sekmīgi apguvuši apmācības kursu, dos karavīra zvērestu, saņems rezerves karavīra apliecību, mobilizācijas norīkojumu un tiks ieskaitīti bruņoto spēku rezervē rezerves karavīru statusā, tādējādi sākot pildīt rezerves karavīru pienākumus.   

Rezervista militāro pamatzināšanu un iemaņu pamatkursā rezervists iegūst militārās pamatiemaņas individuālās apmācības līmenī, apgūstot tādus priekšmetus kā ieroču apmācība, kaujas šaušana, sakaru apmācība, normatīvie akti, lauka kaujas iemaņas, topogrāfija, orientēšanās un medicīna. Savukārt kolektīvās apmācības līmenī – lauka kaujas iemaņas nodaļas līmenī. Apmācība noritēs klātienē klasē, apvidū un lauka apstākļos lekciju un praktisko lauka nodarbību veidā, kārtojot arī teorētiskās un praktiskās ieskaites. 

Militārās apmācības laikā rezervisti dzīvos kazarmā vai lauka apstākļos – teltī, kā arī tiks nodrošināti ar formas tērpu, nepieciešamo ekipējumu un inventāru. Rezervistiem par katru militāro mācību dienu izmaksās kompensāciju 31,50 eiro dienā.  To izmaksās ar pārskaitījumu norādītajā bankas kontā mēneša laikā pēc apmācības kursa beigām. Rezervisti tiks nodrošināti ar ēdināšanu vai saņems karavīra uzturdevu, kas ir 14 eiro dienā.

Pirms kursa sākuma tiks atvērti pulcēšanās punkti Gulbenē, Jēkabpilī, Saldū un Rīgā, no kuriem rezervisti tiks nogādāti uz mācību norises vietu un atpakaļ. Kursa laikā tiks plānotas brīvas nedēļas nogales.

Pieteikties apmācības kursam var Latvijas pilsoņi (vīrieši un sievietes) bez militārās sagatavotības vecumā no 18 līdz 50 gadiem, kuri ieguvuši vismaz pamatizglītību un pārvalda valsts valodu vidējā līmenī (B1). Militārajai apmācībai pieņems rezervistus, kuri atbilst dienestam rezervē noteiktajam veselības stāvoklim, ko pārbaudīs Nacionālo bruņoto spēku medicīniskā komisija.

Informācija par pieteikšanos uz rezervista pamatapmācības kursu pieejama tīmekļvietnē www.klustikaravirs.lv sadaļā “Rezerve”, zvanot darba dienās no 09:00 līdz 16:00 uz tālruni 67800270 vai rakstot uz e-pastu rezervistsatmil [dot] lv ().

Sniedz savu ieguldījumu valsts aizsardzībā! Esi valsts nākotnes sardzē - sagatavojies dienestam rezervē!

Dalies ar šo ziņu