Igaunijā sākas ikgadējās starptautiskās militārās mācības "Kevadtorm"

Militārās mācības
LETA/BNS
Kevadtorm
Foto: Foto: Igaunijas Aizsardzības spēki

Igaunijā sākušās ikgadējās starptautiskās militārās mācības "Kevadtorm" ("Pavasara vētra"), kurās  piedalās 7000  karavīru un simtiem tehnikas vienību gan no pašas Igaunijas, gan Latvijas, ASV, Dānijas, Francijas, Itālijas, Lielbritānijas un Polijas, paziņojis Igaunijas Aizsardzības spēku štābs.

Mācības turpināsies trīs nedēļas, bet Covid-19 pandēmijas dēļ to mērogi salīdzinājumā ar citiem gadiem šoreiz sašaurināti, vienlaikus paredzot stingrus drošības pasākumus jaunā koronavīrusa izplatības novēršanai un pēc iespējas samazinot tiešus kontaktus starp dažādām vienībām.

Kā uzsvēris "Kevadtorm" plānotājs pulkvežleitnants Erki Rosnurms, Igaunijai ir jāspēj nodrošināt valsts aizsardzību jebkurā situācijā, ieskaitot plaša mēroga infekcijas slimību izplatīšanos.

"Šīs mācības uzskatāmas par noslēdzošo posmu aktīvā dienesta karavīru sagatavošanā. Mūsu mērķis  ir atlaist rezervē vienības, kas sagatavotas tikpat labi kā līdz šim. Pagājušā gada pieredze apliecinājusi, ka arī šaurāka mēroga mācības var sasniegt savu mērķi," viņš norādījis.

Mācībās būs iesaistīti sauszemes, jūras un gaisa spēki, to pamatdaļa norisināsies Igaunijas vidienē un ziemeļos. Mācību gaitā paredzēts pārbaudīt Aizsardzības spēku kaujas plānu sinhronizāciju, dažādu līmeņu pavēlniecības sadarbību un vienību gatavību kaujas uzdevumiem. Intensīvākais "Kevadtorm" posms paredzēts no 24. maija līdz 5. jūnijam.

Dalies ar šo ziņu