Jūras spēki piedalās militārajās mācībās “Baltic MCM EX 2021”

Militārās mācības
Sargs.lv
Jūras spēki
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

No 15. marta līdz 1. aprīlim Jūras spēki piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās “Baltic MCM EX 2021”, kas norisināsies Vācijā, Dānijā un Baltijas jūrā. Mācības organizē Vācijas Jūras spēki, un to mērķis ir pilnveidot Jūras spēku sadarbību un savietojamību, kā arī meklēt sprādzienbīstamos objektus Baltijas jūrā, padarot to drošāku kuģošanai. 

Mācībās “Baltic MCM EX 2021” piedalīsies Baltijas valstu jūras eskadras (BALTRON) sastāvā esošie kuģi –  Latvijas Jūras spēku štāba un apgādes kuģis A-90 “Varonis” un mīnu kuģis M-06 “Tālivaldis”, Lietuvas Jūras spēku kuģis M-54 “Kuršis”, kā arī BALTRON štāba personāls. Papildus mācībās piedalīsies arī Vācijas Jūras spēku kuģi – “Elbe”, “Bad Rappenau”, “Silzbach-Rosenberg”, “Gromitz”, “Seehunde” un “Fulda”, Dānijas Jūras spēku kuģi - “Hirsholm” un “Salthom”, kā arī Beļģijas Jūras spēku vides attālās uzraudzības vienība “Remus”.

Mācību krasta fāze norisināsies no 20. līdz 22. martam Varnemundes ostā, Vācijā.

BALTRON izveidota 1998. gada augustā, lai nodrošinātu pastāvīgas ātrās reaģēšanas spējas jūrā miera un krīzes laikā. Par tās pirmo komandieri kļuva Latvijas jūras kapteinis Ilmārs Lešinskis.

Baltijas valstis BALTRON sastāvā kuģus deleģē rotācijas kārtībā uz sešiem līdz 12 mēnešiem, veidojot vienību ar diviem mīnu kuģiem un štāba un apgādes kuģi. Eskadras kuģi piedalās jūras atmīnēšanas operācijās un militārajās mācībās, uzlabojot kuģošanas drošību Baltijas jūrā, kā arī meklēšanas un glābšanas darbos.

BALTRON komandieris ir Latvijas Jūras spēku virsnieks komandkapteinis Krists Kristlībs, kurš šī gada 19. janvārī amatā nomainīja Lietuvas Jūras spēku virsnieku komandkapteini Andriusu Širvi (Andrius Širvys).

Dalies ar šo ziņu