ASV Gaisa spēku iznīcinātāji F-35 virs Rīgas šovakar būs redzami mazliet vēlāk

Latvijā
Sargs.lv

Ceturtdien, 16.  plānotais ASV Gaisa spēku iznīcinātāju F-35 "Lightning II" un gaisa uzpildes tankkuģa KC-135 zemais pārlidojums būs redzams mazliet vēlāk - laika posmā no pulksten 16:20 līdz 16:50, informē Nacionālie bruņotie spēki.

"Sargs.lv" jau vēstīja, ka atzīmējot ASV un Baltijas valstu diplomātisko attiecību izveides simtgadi, Rīgas centrā būs redzams divu ASV Gaisa spēku Vermontas Gaisa Nacionālās gvardes iznīcinātāju F-35 “Lightning II” un 92. Gaisa uzpildes aviobrigādes degvielas uzpildes tankkuģa KC -135 zemais pārlidojums.

Abu iznīcinātāju un gaisa tankkuģa zemais lidojums paredzēts pār visām Baltijas valstu galvaspilsētām. Šādi ASV apliecina uzticību Baltijas valstīm kā NATO partneriem, kā arī demonstrē ASV gatavību aizstāvēt Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Lidojumu gaisa kuģi uzsāks no Špangdahlemas Gaisa spēku bāzes Vācijā.

Rīgā labākās vietas lidojuma vērošanai būs Ķīpsalas pludmale Daugavas kreisajā krastā vai Rīgas pils apkārtne Daugavas labajā krastā.

ASV Gaisa spēki Eiropā un Āfrikā akcentē, ka šī Baltijas valstu galvaspilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja uzņemt fotogrāfijas un video ar lidmašīnām, vai vienkārši vērot un izbaudīt gaisa kuģu pārlidojumu.

Dalies ar šo ziņu