Virs Vecrīgas būs skatāms ASV iznīcinātāju F-35 zemais pārlidojums

Latvijā
Sargs.lv/usafe.af.mil
ASV Gaisa spēku iznīcinātājs F-35 "Lightning II"
Foto: srž. Ēriks Kukutis/ Aizsardzības ministrija

Ceturtdien, 16.jūnija pēcpusdienā, atzīmējot ASV un Baltijas valstu diplomātisko attiecību izveides simtgadi, Rīgas centrā būs redzams divu ASV Gaisa spēku Vermontas Gaisa Nacionālās gvardes iznīcinātāju F-35 “Lightning II” un 92. Gaisa uzpildes aviobrigādes degvielas uzpildes tankkuģa KC -135 zemais pārlidojums, portālu “Sargs.lv” informēja ASV Gaisa spēku pavēlniecības Eiropā un Āfrikā pārstāvji.

Abu iznīcinātāju un gaisa tankkuģa zemais lidojums paredzēts pār visām Baltijas valstu galvaspilsētām. Šādi ASV apliecina uzticību Baltijas valstīm kā NATO partneriem, kā arī demonstrē ASV gatavību aizstāvēt Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Lidojumu gaisa kuģi uzsāks no Špangdahlemas Gaisa spēku bāzes Vācijā.

Rīgā lidmašīnas zemajā lidojumā būs redzamas laika posmā no 15:45 līdz 16.15. Labākās vietas lidojuma vērošanai būs Ķīpsalas pludmale Daugavas kreisajā krastā vai Rīgas pils apkārtne Daugavas labajā krastā.

ASV Gaisa spēki Eiropā un Āfrikā akcentē, ka šī Baltijas valstu galvaspilsētas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja uzņemt fotogrāfijas un video ar lidmašīnām, vai vienkārši vērot un izbaudīt gaisa kuģu pārlidojumu.

Vienlaikus tiek atgādināts, ka zemie pārlidojumi var tikt atcelti, gadījumā, ja strauji pasliktināsies laikapstākļi.

Dalies ar šo ziņu