Zemessardzes 1. Rīgas brigāde sniedz palīdzību sociālās aprūpes centra “Zemgale” Jelgavas filiālei

Latvijā
Sargs.lv
termosi
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Zemessardzes 1. Rīgas brigāde sociālajam centram “Jelgava” izsniegusi 11 termosus siltā ēdiena transportēšanai aprūpes centra klientiem. Aprūpes centra “Zemgale” pārstāvji sadarbību ar Zemessardzi vērtē kā veiksmīgu, tomēr atzīst, ņemot vērā lielo saslimušo skaitu, aprūpes centrs “Zemgale” aizsardzības nozares vadībai iesniedzis nākošo atbalsta lūgumu.

Sarunā ar portālu “Sargs.lv” valsts sociālā aprūpes centra “Zemgale” pakalpojumu nodrošināšanas daļas vadītāja Ineta Niedra pastāstīja, ka pašreizējā situācija aprūpes centrā ir sarežģīta. Ar Covid-19 saslimuši teju visi centra klienti. Karantīas dēļ slēgta arī centra virtuve, tādēļ centra klientiem domātā pārtika tiekot gatavota citās sociālā aprūpes centra “Zemgale” filiālēs. Tomēr, centra rīcībā nav bijuši tik lieli termosi, lai to siltu nogādātu  klientiem. Lai risinātu situāciju, sociālā aprūpes centra  “Zemgale” vadība vērsās Aizsardzības ministrijā, lūdzot nodrošināt termosus siltā ēdiena pārvadāšanai no kuriem katrā spētu ietilpt vismaz 17 litri pārtikas.

I.Niedra pauda gandarījumu par līdžšinējo sadarbību ar aizsarzdības nozari, taču atzina – situācija sociālās aizsardzības centrā aizvien ir sarežģīta un Aizsardzības ministrijai sagatavots jau nākamais atbalsta lūgumus, šoreiz prasot nodrošināt sociālās aprūpes centru "Zemgale" ar vienreizlietojamajiem aizsargtērpiem un bahilām.

“Situācija ir smaga. Diemžēl bahilu rezerves jau ir teju beigušās, tāpēc esam lūguši palīdzību arī šīs problēmas risināšanā,” piebilda sociālās aprūpes centra “Zemgale” pārstāve.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku vadība apliecinājusi gatavību savu iespēju un kompetences robežās sniegt atbalstu veselības un soiālālās palīdības iestādēm, kā arī nepieciešamības gadījumā nodrošināt atbalstu Iekšlietu ministrijai.

Līdzīgu atbalstu Nacionālie bruņotie spēki sabiedrībai sniedza arī Covid-19 pandēmijas pirmā viļņa laikā šā gada pavasarī.

Dalies ar šo ziņu