Ukrainas Bruņotie spēki: Krievija pārorientējas uz ilgstošu masīvu teroristisku gaisa triecienu veikšanu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UNIAN
Irānas militārie droni Shahed-136
Foto: PACIFIC P/SIPA/Scanpix

Krievijas armija uzsākusi pārorientēšanos, lai turpinātu masīvus uzbrukumus Ukrainai, paziņojusi Ukrainas dienvidu apgabala Aizsardzības spēku preses pārstāve Natālija Gumeņuka. Viņa pauda, ka pastāv jaunu raķešu uzbrukumu draudi no Melnās jūras.

“Mēs zinām, ka ienaidniekam ir raķešu nesēji, kas ir pielādēti un sagatavoti uzbrukumam savās bāzes vietās. Pietiek ar 2-3 stundām, lai tie pārietu kaujas gatavībā. Mēs jau esam redzējuši, kā ienaidnieks sagatavo raķešu nesējus pirms masīviem raķešu un dronu uzbrukumiem, tostarp arī zemūdenes.”

Gumeņuka norāda, ka Krievijas armija visdrīzāk ir uzkrājusi gana iespaidīgu raķešu “Kalibr” potenciālu un meklēs iespējas, kā atgūt pozīcijas Melnās jūras piekrastē, no kuras tās jūras spēkus sekmīgi izspieduši ukraiņu dronu uzbrukumi. Viņa pieļauj, ka Krievija varētu īstenot uzbrukumus arī no līča.

Tikmēr okupētajā Krimā ienaidniekam jau ir virszemes raķešu palaišanas kompleksi.

“Mēs esam tos piefiksējuši un sekojam līdzi viņu manevriem. Jāņem vērā, ka ienaidnieks maina savu taktiku arī uz ballistisko raķešu izmantošanu,” viņa piebilda.

Turklāt krievi sistemātiski uzkrāj dronus-kamikadzes, piefiksēts arī nesens avioreiss no Irānas uz Krieviju, kas piegādājis “Šahed” dronu partiju.  

“Viņi [krievi] ir uzsākuši ražošanu un komplektēšanu. Sistemātiski notiek dronu uzkrāšana. Un pēdējās dienās novērotie dronu uzbrukumi, kas bijuši mazāki mērogā, varētu liecināt par nepieciešamību pārorientēties, pārdalīt un papildināt resursus, lai pastiprinātu uzbrukumus tuvākajā nākotnē. Mēs apzināmies, ka šie uzbrukumi būs regulāri.”

Dalies ar šo ziņu