Nākamais Igaunijas armijas komandieris par kļūdu nodēvē Rietumu ierobežojumus militārās palīdzības Ukrainai izmantošanai

Konfliktu zonas
LETA
Igaunijas komandieris pulkvedis Andruss Merilo
Foto: Postimees/Scanpix

Rietumvalstu lēmums ierobežot Ukrainai nodoto ieroču izmantošanu tikai tās teritorijā bija kļūda, paziņoja nākamais Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris pulkvedis Andruss Merilo.

"No militārā viedokļa tā bija acīmredzama muļķība. Šāda ierobežojuma noteikšana izmaksājusi ļoti dārgi, un tas ir arī viens no iemesliem, kāpēc Ukraina ir atgriezusies aizsardzības pozīcijās un cenšas atvairīt Krievijas pretuzbrukumu," intervijā Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR sacīja Merilo. 

Viņaprāt, no militārā viedokļa šāda ierobežojuma noteikšana bija pilnīgi nepareiza un to nevajadzēja noteikt.

"Ja bailes bija tikai par to, lai nenotiktu eskalācija, tad, kā redzam, arī tās nebija pamatotas. Tāpēc es uzskatu, ka šis politiskais ierobežojums bija pilnīgi nepareizs," piebilda pulkvedis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Igaunijas valdība apstiprināja Merilo par nākamo Aizsardzības spēku komandieri. Šajā amatā viņš stāsies pēc tam, kad 30.jūnijā to atstās pašreizējais komandieris ģenerālis Martins Herems. 

No 1.marta Merilo, kurš pašlaik ir 1.kājnieku brigādes komandieris, būs Aizsardzības spēku komandiera vietneiks, bet piektdien no valsts prezidenta Alara Karisa viņš saņēma brigādes ģenerāļa uzplečus.

Dalies ar šo ziņu